Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levarht verzendt eerste luchtvrachtpaprika's naar China

Door een sterke samenwerking tussen telers, Chinese klanten en logistieke partners in zowel Nederland als China, is Levarht er in geslaagd het eerste volume Nederlandse paprika's naar China te exporteren, waardoor de Chinese consument slechts vier dagen na de oogst al kan genieten van deze groenten.

De eerste partij Nederlandse paprika's komt aan in Shanghai

Na een periode van intensief overleg tussen de Chinese en Nederlandse autoriteiten, ging in juli een proefperiode van twee weken van start. Gedurende deze twee weken voerden de Chinese dienst AQSIC en de Nederlandse KCB inspecties uit ter voorbereiding van de export van Nederlandse AGF naar China.


Mederwerkers van de Chinese kwaliteitsinspectie, AQSIQ (General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine) en de Nederlandse KCB bij de koelfaciliteiten van Levarht in Aalsmeer, Nederland.

"De Chinese consument is veeleisend, met name als het aankomt op smaak, voedselveiligheid, versheid en kwaliteit. Bovendien is hij prijsbewust. "Nederlandse paprika's worden geteeld in geavanceerde kassen wat smakelijke en schone producten garandeert, waarbij veelal gebruikgemaakt wordt van biologische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen," laat een woordvoerder van Levarht weten.

"Alle rassen zijn GMO-vrij. Vanwege onze nauwe samenwerking met alle partners in de toeleveringsketen zijn we in staat de tijd van kas naar bord te verkorten waardoor de consument gegarandeerd is van een vers product. Ondanks de hogere transportkosten, kunnen we concurrerend blijven omdat we een uniek product leveren. Tijdens de proefperiode hebben we Chinese consumenten aangemoedigd de paprika's niet uitsluitend voor warme gerechten te gebruiken maar ook voor koude gerechten zoals salades en gezonde tussendoortjes, wat een groot succes was! Om deze reden zijn wij nog gemotiveerder om ons marktaandeel op deze markt verder uit te breiden in samenwerking met onze partners. We zijn ervan overtuigd dat de Chinese autoriteiten ons vanaf 2017 toe zullen staan de Chinese markt te betreden."

Het Nederlandse kasseizoen loopt van maart tot november.


Nederlandse paprika's in Chinese supermarkt

Bezoek Levarht tijdens de Asia Fruit Logistica: Hal 3D / X-16

Indien u interesse heeft in Nederlandse paprika's neem dan contact op met Jake Sun of Sun Xiaocheng van Levarht: saleschina@levarht.com



Publicatiedatum: