Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe technologie maakt aardappelverwerking efficiënter

Tong Engineering ontwikkelde de tijdsbesparende 'Diagnostics' module als onderdeel van zijn nieuwste serie Auto-Touch HMI touch screen control. De module is kan geïnstalleerd worden op nieuwe Tong apparatuur als onderdeel van het Auto-Touch HMI controlesysteem, waardoor gebruikers beschikken over een intelligent diagnostisch monitoringsysteem.

Tong technicus, Tony Smith, legt uit dat het systeem bedoeld is om gebruikers een systeem te bieden dat het gehele proces bewaakt en gegevens verschaft zodat het verwerkingsproces op ieder gewenst moment gecheckt kan worden.

"Dit houdt eveneens in dat er regelmatig notificaties verstuurd worden wanneer de lijn soepel loopt, maar ook realtime waarschuwingen wanneer er problemen zijn of onderhoud noodzakelijk is."

"Bovendien geeft het systeem informatie over noodonderbrekingen, motor- en omstellersstatistieken wanneer de transportband bijvoorbeeld niet efficiënt loopt."

"Door proactief op te treden, kunnen problemen snel verholpen worden zodat verdere schade kan worden voorkomen waarmee het onderhoud tot een minimum beperkt kan worden. Dit bespaart tijd, arbeid en uiteindelijk ook kosten."

Via de touch screen voorziet de intelligente Diagnostics module de gebruiker continue van status updates waardoor problemen nauwkeurig gelokaliseerd kunnen worden zodat er snel en gericht ingegrepen kan worden.

Naast de Diagnostics module kan de Maintenance Schedule module gebruikt worden, die per machineonderdeel aangeeft wanneer onderhoud of vervanging noodzakelijk is. Hierdoor kan het onderhoud efficiënt gepland worden.

Deze nieuwe oplossing maakt niet alleen het onderhoud efficiënter maar stelt gebruikers ook in staat te besparen op onderhoudskosten en tijd omdat zij kunnen ingrijpen voordat problemen ontstaan.

Directeur, Edward Tong, legt uit dat beide modules over een hoge mate van intelligentie beschikken waarmee de status van de apparatuur op elk moment opgevraagd kan worden.

"Bovendien zijn de modules uitgerust met de modernste veiligheidstechnologieën, waardoor de lijnen veilig kunnen draaien terwijl andere onderdelen aangepast of gerepareerd worden."

"Diagnosticeren en problemen oplossen gaat sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren zodat producenten en verwerkers zeker zijn van een continue verwerkingsproces en een hogere productiviteit van hun verwerkingsfaciliteiten."



Voor meer informatie:
Tong Engineering
Tel: +44 (0)1790 752771
Fax: +44 (0)1790 753611
Publicatiedatum: