Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Asda strikt Lidl-executive bij reorganisatie | Spar opent modernste distributiecentrum van Europa

Omzetstijging van 4,3% voor Delhaize

Omzetstijging van 4,3% voor Delhaize
De Belgische retailer Delhaize had in het afgelopen kwartaal bij een ongewijzigde wisselkoers een omzetgroei van 4,3%. Dit resultaat komt mede door de aanstaande voltooiing van de fusie met Ahold. De vergelijkbare winkelomzet in de VS was 2,9%, in België 2,1% en in Zuid-Oost-Europa 8,7%. De groepswinst kwam neer op €247 miljoen en was bij een ongewijzigde wisselkoers gestegen met 12,1%. Volgens analisten van Barclays waren de resultaten boven verwachting. (esmmagazine.com)

VS: Peapod stop samenwerking met teeltbedrijven van Long Island 
De online supermarkt Peapod.com heeft zijn samenwerking gestaakt met een aantal teeltbedrijven op Long Island voor zijn lokale teeltprogramma. Met dit programma worden dozen met lokaal geteelde AGF een dag na bestelling bij de consument geleverd. De reden voor het stoppen van deze samenwerking is dat de teeltbedrijven zich niet wilden houden aan een vrijwillige gedragscode, die door het Amerikaanse ministerie van landbouw is opgesteld. Peapod wordt beheerd door Ahold. (newsday.com)

Brooklyn Whole Foods komt met witte aardbeien
Whole Foods Market gaat op 26 juli in Brooklyn te New York een nieuwe vestiging openen, waar exclusieve AGF-producten worden aangeboden. In het assortiment zitten onder andere witte aardbeien, onder water geteelde wasabiwortelen en lavendelkleurige "bluefoot"-champignons uit Frankrijk. (supermarketnews.com)

Rusland: X5 Retail Group heeft omzetgroei van 6,3%
De Russische X5 Retail Group had in het tweede kwartaal een omzettoename van 25,7%. Dit kwam mede door een stijging van 6,3% in like-for-like-omzet en een extra omzetgroei van 19,4% door het openen van nieuwe vestigingen. Volgens de keten is de totale winkelruimte in het afgelopen jaar met 31,8% toegenomen.(esmmagazine.com)

Sterke winstgroei voor Delhaize in Roemenië en Griekenland
Delhaize had een sterke winstgroei in het tweede kwartaal dankzij Roemenië en Griekenland. De winst voor de periode van april tot juni steeg met 10,4% tot €247 miljoen, terwijl het winstmarge toenam van 3,7% tot 3,9%. "De groei in Zuid-Oost-Europa was wederom sterk, met name door Roemenië en Griekenland," aldus CEO Frans Muller. (Reuters)

Spar opent modernste distributiecentrum van Europa
Spar heeft in Oostenrijk een nieuwe faciliteit geopend, die volgens de keten bekend staat als Europa's meest geavanceerde logistieke centrum. Het oude distributiecentrum dat Spar in deze regio gebruikte bevond zich ten westen van Wenen, maar was niet in staat om de groeiende vraag van Spar-vestigingen in Wenen tegemoet te komen. Na twee jaar is nu een nieuwe faciliteit in gebruik genomen. Het nieuwe distributiecentrum kostte €85 miljoen en bevindt zich in Ebergassing ten zuidoosten van Wenen. (thebusinessdesk.com)

VK: Asda strikt Lidl-executive bij reorganisatie
Asda is bezig om zijn management te reorganiseren. Daarbij is een Lidl-topman benoemd om de supermarkten van Asda te leiden. Chris Walker is CEO bij Lidl, maar zal nu bij Asda aan de slag gaan als onderdirecteur. (thebusinessdesk.com)

Italië: Eataly komt met bezorgdienst
De Italiaanse keten Eataly heeft zijn nieuwe service Eataly Today geïntroduceerd. Dit is een app voor thuisbezorging, waarmee ook AGF kan worden besteld. Eataly Today is in eerste instantie alleen beschikbaar in de omgeving van Milaan, maar zal snel worden uitgebreid naar Rome, Turijn, Genua en andere Italiaanse steden. (esmmagazine.com) 

Supermarktketens hebben goede reputatie in Portugal
Vier supermarktketens zijn opgenomen in een lijst met de meest gerenommeerde bedrijven van Portugal. De lijst staat in een verslag van OnStrategy in samenwerking met Corporate Excellence Foundation. Uit dit verslag blijkt dat Portugal in vergelijking met andere landen relatief weinig merken heeft die een echt goede reputatie hebben, wat verklaard wordt door de locale economische omstandigheden. (esmmagazine.com

Lidl wil beste werkgever van de Spaanse supermarktsector worden
Lidl is van plan om de beste retailwerkgever van Spanje te worden, aldus togranconsumo.tv. Daarom heeft het bedrijf onlangs een nieuwe cao getekend, die aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden geeft. Ook lanceert Lidl een campagne om professionals van concurrerende ketens weg te trekken. (esmmagazine.com)


Supermarktoorlog tussen Publix en Wegmans in Virginia
Klik hier om het artikel te lezen. 


Kalettes als geheim AGF-wapen voor Coles
Klik hier om het artikel te lezen.



Publicatiedatum: