Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keniaans passiefruit naar Belgische markt

In Belgiƫ is er een goede vraag naar passiefruit uit Kenia, maar exporteurs hebben het potentieel van deze markt nog niet kunnen benutten, omdat het inkopen bij lokale producenten moeilijk is.

Het Keniaanse bedrijf Phyma Fresh exporteert passiefruit, haricots verts, sugar snaps, peulen, Aziatische groenten en babymais, waarbij het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste afzetmarkt is. De exporteur heeft de Belgische markt nog niet betreden maar hoopt dit op korte termijn wel te gaan doen.



Volgens Phyllis Maina, eigenaresse van Phyma Fresh Produce, is het Verenigd Koninkrijk de voornaamste afzetmarkt voor passiefruit. "Onze exportvolumes passiefruit zijn vrij beperkt. We exporteren eens in de twee weken een volume van ongeveer een ton. Overige producten worden zo'n zes maal per week naar het Verenigd koninkrijk geĆ«xporteerd. We exporteren alleen het paarse ras, omdat dit het meest in trek is en gemakkelijker bij lokale telers in te kopen is," legt Phyllis uit. 



Het betrekken van fruit dat geschikt is voor de export is de grootste uitdaging geweest voor Phyma Fresh omdat de productie en de kwaliteit van de producten grotendeels afhangt van de veranderingen in het klimaat. "Te veel neerslag of zon betekent dat de kwaliteit van de producten achteruit gaat. Kenia heeft hier de laatste jaren veel nadeel van ondervonden," voegt Phyllis er aan toe.


Phyma Fresh exporteert verse groenten en haricots verts naar Nederland. Volgens Phyllis is de Brexit ongunstig voor de Keniaanse exportsector omdat de Keniaanse shilling sterker is geworden ten opzichte van het Britse pond, maar over het algemeen laat de sector een opwaartse trend zien.
"Misschien loop ik op de zaken vooruit, omdat we pas halverwege 2016 zijn, maar de handel is beter geworden dit jaar. De sector heeft zeker groei doorgemaakt, ook al is het maar met enkelvoudige cijfers," besluit Phyllis.






Voor meer informatie:
Phyllis Maina
Phyma Fresh Produce Ltd.
Phone:+254722407050
Email: phyllis@phymafresh.com
www.phymafresh.com
Publicatiedatum: