Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet Blankendaal twee jaar na opening vrieshuis op handelscentrum:

"Ik zou er graag een vrieshuis bijzetten in Ridderkerk"

Tholen - Twee jaar geleden startte Blankendaal Coldstores met de op- en overslag van vries- en koelproducten op het Ridderkerkse handelscentrum vanuit het voormalige pand van De Jong Coldstores. "Het is altijd mijn wens geweest om met een locatie op het handelscentrum te vestigen", vertelt Piet Blankendaal. "De locatie, zo dicht bij de haven en mijn Barendrechtse vrienden bevalt buitengewoon goed. We zitten vol en zouden er graag nog zo'n vrieshuis bijzetten."

Hoewel de roots van Piet in de verse AGF-handel zitten, richt hij zich in Ridderkerk met name van op het vriezen. "Dat was ook de intentie bij de start. Koelruimte is hier voldoende aanwezig. Met het vriezen bieden we een onderscheidende dienst aan en daar wordt ook flink gebruik van gemaakt. De nabijheid van de Rotterdamse haven werkt fantastisch. Vlees, vis en patat zijn onze grootste productstromen. We werken samen met gerenommeerde klanten als Metro, Makro en Vion."



Het pand is ruim 20 meter hoog en biedt binnenkort plaats aan 25.000 palletplaatsen voor opslag van gekoelde en bevroren levensmiddelen, al dan niet met een douane status voor levering binnen de EU en doorvoer naar landen buiten de EU. In het hele bedrijf is het interne transport en de opslag van goederen bijna volledig geautomatiseerd. "We hebben er tien tot vijftien medewerkers. Alles gaat over rollerbanen. De medewerkers komen nauwelijks in de vriescel", vertelt Piet.

Eén aspect zit hem wel dwars en dat is de houding van de gemeenten. "Ik zou graag nog een pand erbij bouwen, maar met de infrastructuur op het terrein is het werkelijk waar dramatisch gesteld. In plaats dat de gemeenten Rotterdam, Ridderkerk en Barendrecht de ondernemers zouden ondersteunen, worden er door het Havenbedrijf parkeerbonnen uitgedeeld. Niet voor niets kiezen bedrijven voor een vestiging elders. Al het verkeer stroopt hier op en daar heb ik me oprecht over verbaasd. Dat men dat nou van een Noord-Hollander moet horen! Daarbij zijn de prijzen voor een locatie op het nieuwe terrein buitenproportioneel. Men laat hier een grote kans liggen, want ik zou er graag een vrieshuis bijzetten in Ridderkerk."

Voor meer informatie:
Blankendaal Coldstores
Handelsweg 50
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0226 - 332 910
info@blankendaalcoldstores.nl
www.blankendaalcoldstores.nl