Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinezen voelen zich beledigd door Japanse YouTubster

De Japanse YouTubster Yuka Kinoshita is aangevallen door Chinese internetters nadat zij onlangs een video postte waarin zij 137 bananen op at. Kinoshita, die oorspronkelijk uit de Filipijnen komt, staat bekend om haar filmpjes waarin zij enorme hoeveelheden voedsel wegwerkt.

De Chinese internetgebruikers zijn vooral woest omdat de bananen die Kinoshita gebruikt weleens uit de Filipijnen afkomstig kunnen zijn, en dat het aantal van 137 mogelijk een hint is naar het aantal inwoners in China, namelijk 1,37 miljard. Kinoshita postte het filmpje kort na de uitspraak over de rechten op de Zuid-Chinese Zee.

"Het is een belediging voor China om in deze moeilijke periode 137 Filipijnse bananen te eten," luidt de kritiek.

"Gelukkig stopte ze niet bij de vierenzestigste banaan," wat als verwijzing naar het Tiananmen protest van 4 juni 1989 zou kunnen zijn opgevat. Verwijzingen hiernaar worden in China nog steeds hevig gecensureerd. Hoewel YouTube verboden is in China, heeft Kinoshita toch Chinese fans omdat haar filmpjes via Chinese videokanalen te bekijken zijn.
Publicatiedatum: