Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lang aardappelseizoen voor Selenella

Het nieuwe aardappelseizoen van de Italiaanse aardappelinpakker Selenella begon in medio april en is zojuist afgerond. Het seizoen duurde vier weken langer dan normaal. Wegens de schaarste aan aardappelen van het vorige seizoen besloot de Consorzio Patata Italiana di Qualità om eerdeer te starten, wat nu een goed besluit blijkt te zijn geweest. 

"De kwaliteit is uitstekend. De smaak is delicaat en het vlees is compact. Het seizoen van 2016 heeft onze verwachtingen overtroffen en de telers zijn tevreden over hun winstmarges," zegt Giuliano Mengoli van Selenella. 


Verwerking van aardappelen van Selenella.

De volumes zijn 62% hoger dan vorig jaar. De omzet is toegenomen met 53%. Nu het aardappelseizoen is afgerond, worden de Selenella-aardappelen op de markt gezet. De verwachtingen voor zowel de kwaliteit als de volumes liggen hoog, met name met het oog op het koele regenachtige weer van de afgelopen paar maanden.


Selenella-aardappelen.


"Om te compenseren voor de instabiele landbouwprijzen, is Selenella een project begonnen onder de naam Qualità e Tutela del Valore. Het doel hiervan is om aardappelen van hoge kwaliteit te garanderen, strengere specificaties toe te passen en om tot redelijke marges voor de gehele leveringsketen te vormen. Hiermee willen we economische duurzaamheid kunnen garanderen."

Voor meer informatie:
Consorzio Patata Italiana di Qualità Soc. Cons. a R. L.
Via Tosarelli, 155
40055 Villanova di Castenaso (BO) – Italia
Tel.: (+39) 051 587 2419
Fax: (+39) 051 587 2352
Web: www.selenella.it
Publicatiedatum: