Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode en gele nectarine gepresenteerd

Innovatie is van cruciaal belang, met name in de perziken- en nectarinesector. CREA-FRF richt zich bij de ontwikkeling van nieuwe rassen op genetische eigenschappen. Momenteel zijn dit nectarines met rood vruchtvlees en zonder anthocyanen. 

Alessandro Liverani, directeur van FRF, legt uit dat zijn bedrijf ook heeft samengewerkt met Australië en Zuid-Afrika.


Rode nectarines

"Het einddoel is de diversificatie van fruitrassen. Nectarines met rood vruchtvlees hebben veel potentieel omdat ze er smakelijk uitzien."


Het vruchtvlees wordt gekenmerkt door rode strepen en de schil is diep rood. Deze vrucht werd geplukt toe hij perfect rijp was.

FreshPlaza proefde een rode nectarine. De vrucht was perfect rijp en werd geplukt in de boomgaard in Forlì. De smaak is zoet met een iets zure twist en het vruchtvlees is stevig.

"De belangstelling voor deze nectarines is te danken aan de pigmenten die zij bevatten. Deze zijn rijk aan antioxidanten die in staat zijn twee- tot driemaal meer vrije radicalen te neutraliseren dan traditionele rassen." 


Nectarines zonder anthocyanen

Een ander ras dat FreshPlaza uittestte was de nectarine zonder anthocyaan. De vruchten zijn geel, beschikken over uitstekende organoleptische eigenschappen en hebben een intense smaak.

De directeur van FRF, (op de foto rechts), legt uit dat het fruit van gemiddeld formaat, rond en symmetrisch is. De schil is geel, bevat geen anthocyane pigmenten en heeft een groene kleur wanneer hij te vroeg geplukt wordt. Het vruchtvlees is stevig. De vrucht is aromatisch, zoet en niet zuur."

Beide rassen hebben het 'nadeel' dat ze een gemiddeld formaat hebben. Op de markt bestaat er een voorkeur voor grote maten. Desondanks zien ze er aantrekkelijk uit en ook de smaak is uitstekend. Wat voor nut heeft een AAA-waardering wanneer we het fruit als snack willen promoten?

"Uiteraard willen we deze rassen op de markt brengen, waarbij een constante aanvoer van 40 tot 50 opeenvolgende dagen mogelijk is," aldus Liverani.


Publicatiedatum: