Zo'n 70% van de Italiaanse peren wordt geteeld in Emilia-Romagna. Dat is 448.000 ton in totaal, 13% minder dan in 2015 en 12% minder vergeleken met het gemiddelde van 2011-2014.
De productiegebieden zijn vrij stabiel ten opzichte van vorig jaar: de boomgaarden bestemd voor de rassen Abate Fetel en Carmen zijn uitgebreid, maar er worden minder investeringen gedaan in Decana, Conference en Kaiser. William en Santa Maria bleven stabiel.
De kwaliteit lijkt goed te zijn en de peren zijn groot, omdat er minder fruit aan de bomen hangt, en dankzij het mooie weer in mei en juni.
"Het nieuwe commerciële seizoen ziet er goed uit: we verwachten dat de markt deze hoeveelheden vrij gemakkelijk zal absorberen, gezien de vraagtrends van de afgelopen paar jaar", aldus de voorzitter van Pera, Gianni Amidei.
Tijdens de vergadering stelde het comité voor de oogst van de Conference een minimummaat van 60 mm in, om zeker te maken dat alleen de producten met een goede kwaliteit en hoge waarde de markt bereiken.