Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turks vijgenseizoen gestart

Cafer Doygun, voorzitter van de Landbouwkamer in het Turkse district Silifke Mersin, raamt de vijgenoogst dit seizoen op 400 ton. Het areaal bedraagt 121 hectare. Het vijgenseizoen duurt twee maanden en het fruit wordt met name afgezet in grote steden zoals Ankara, Antalya, Konya, Bursa en Istanbul.

Doygun benadrukt het belang van vijgen uit de regio Silifke omdat deze vroeg rijpen en over unieke smaakeigenschappen beschikken. "Vanwege het microklimaat in deze regio hebben onze vijgen een andere smaak en zijn zij eerder rijp dan in overige productiegebieden. De groei van de biosector zorgt er eveneens voor dat onze vijgen meer onder de aandacht komen. Telers ontvangen dan ook prima prijzen voor hun oogst." 

Bij de teler kosten vijgen €0,45 tot €0,60 per kilo. Op de markt en in de supermarkt gaan de vijgen voor prijzen tussen de €0,90 en €1,20 van de hand.
Publicatiedatum: