Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Norma: nieuwe distributiecentrum geopend

De Duitse discounter Norma heeft op 15 juli 2016 haar nieuwe distributiecentrum in Fürth in gebruik genomen. Op het circa 22.000 m² grote grondstuk is een bureau- en administratiecomplex met vier verdiepingen en een 9.000 m² groot bedrijfsoppervlakte ontstaan (met daarnaast nog 1.800 m² in de kelder). Hier bevinden zich voortaan de afdelingen directie, bedrijfsleiding, inkoop, administratie, controlling en reclame onder één dak. De nieuw gebouwde centrale bevindt zich in de directe omgeving van het grote Norma-logistiekcentrum in Fürth, dat de discounter al eind 2013 geopend heeft.


Foto: Discounter Norma opende op 15 juli 2016 haar nieuwe distributiecentrum, exact binnen de geplande bouwtijd. In Fürth is een hoogmodern en duurzaam gebouwencomplex ontstaan, waarin Norma nu alle stafafdelingen onder één dak samenbrengt. Bron: Norma

Een duurzaam ontwerp en de modernste techniek
De actuele energie-efficiëntie- en milieubeschermingsstandaarden worden ook door de nieuwe Norma-centrale meer dan vervuld. Zo zorgt de buitenisolatie van de nieuwbouw er samen met de nieuwste energiebesparingsramen en -deuren voor dat men meer dan twintig procent onder de strenge eisen van de energiebesparingsverordening (EnEV) blijft. Tot de voordelen die het milieu ontzien horen de energievoorziening door middel van de PV-installatie van het nabijgelegen Norma-logistiekcentrum, maar ook de inzet van energiebesparende LED's en een pompinstallatie voor het warmen en koelen die werkt op lucht- en waterenergie. Tevens is er een warmteterugwinningssysteem die de afvalwarmte in de nieuwe Norma-centrale opvangt en als energie weer herbruikbaar maakt. Bovendien wordt de vrijeluchtkoeling voor het geïntegreerde rekencentrum alleen met water aangedreven, waardoor er helemaal geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de zogenaamde fluorkoelmiddelen die schadelijke 'broeikasgassen' tot gevolg hebben.

In de 143 meter lange en circa 140 meter brede centrale werken voortaan 280 Norma-medewerkers. Het gebouw werd zo ontworpen dat een uitbreiding met verdere verdiepingen in de toekomst mogelijk is. Norma investeerde meer dan 40 miljoen euro in de bouw van het complex.
Publicatiedatum: