Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking tussen robot-startup en AGF-producent

Automatisering wordt steeds belangrijker voor de AGF-sector. De sector ziet zich geconfronteerd met een tekort aan arbeidskrachten en vergrijzende werknemers. Taylor ziet hier door middel van robots oplossingen voor. De CEO maakte kennis met Soft Robotics toen hij een demonstratie van dit bedrijf in Chicago zag. Een robotarm maakte gebruik van een grijper van zacht materiaal, die we wat weghad van een soort octopus. 

Op 14 juli vond de FORBES AgTech Summit plaats. Hierbij waren onder andere Bruce Taylor, CEO van Taylor Farms en Dan Harburg van Soft Robotics aanwezig. Taylor Farms is een klant van het in Cambridge gevestigde Soft Robotics en is tevens een investeringspartner van dit bedrijf.

Toen hij in gesprek raakte met vertegenwoordigers van Soft Robotics, leerde hij dat op dat moment het bedrijf slechts bestond uit een team van drie tot vier leden. Taylor grapte dat zijn bedrijf uit 14.000 banen bestond en vroeg hardop af hoe die door een team van drie man zouden kunnen worden geautomatiseerd.

"Maar dat is hoe partnerschap werkt," verklaart Dan Harburg. "We hebben mensen nodig die hun problemen aan ons voorleggen." Soft Robotics bestaat nu dankzij de samenwerking met Taylor Farms uit zo'n 12 man. 

Taylor Farms produceert salades, kant-en-klaarmaaltijden en andere producten waarin AGF is verwerkt. Omdat deze voedingsmiddelen doorgaans voor korte tijd op de markt worden gebracht, is het qua kosten niet rendabel om hier automatisering voor te ontwikkelen. Hierdoor blijft dit loodzwaar werk dat met mankracht gedaan moet worden.

Publicatiedatum: