Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Aldi's publiceren voor het eerst duurzaamheidsrapporten

Voor de eerste keer in de bedrijfsgeschiedenis publiceren de Duitse bedrijfsgroepen Aldi Nord en Aldi Süd beiden een duurzaamheidsrapport. De twee internationaal actieve discounters informeren op basis van de wereldwijd erkende richtlijnen van het 'Global Reporting Initiative' (GRI G4) over sociale en ecologische verantwoordelijkheid bij hun kernactiviteiten, evenals binnen de gehele waardeketen.

Foto: De duurzaamheidsrapporten van Aldi Nord en Aldi Süd.
Bron: obs/Aldi/Aldi Nord/
Aldi Süd

Eenvoudig en transparent: zo berichten Aldi Nord en Aldi Süd voor de eerste keer omvangrijk over hun engagement wat betreft bedrijfsverantwoordelijkheid in 18 landen. "Het nemen van verantwoordelijkheid is bij Aldi van begin af aan een vanzelfsprekendheid. Onze activiteiten op dit gebied hebben we samengevat in onze duurzaamheidsrapporten en algemeen toegankelijk gemaakt", zegt Rayk Mende, directeur Corporate Responsibility van de bedrijfsgroep Aldi Nord. "De duurzaamheidsrapporten zijn een mijlpaal en het uitgangspunt voor de verdere dialoog met onze belanghebbenden."

De rapporten geven omvangrijke informatie over belangrijke thema's die van grote betekenis zijn voor belanghebbenden. Daartoe tellen bijvoorbeeld transparantie en traceerbaarheid, sociale en ecologische standaarden binnen de leveringsketen, keurmerken en certificeringen, levensmiddeldonaties, het ontzien van bronnen op het gebied van verpakkingen en recycling en maatregelen ter bevordering van de energie-efficiëntie. De inhoud weerspiegelt wat er tot nu toe bereikt is en geeft een vooruitzicht op de toekomst wat betreft duurzame ontwikkeling.

Het duurzaamheidsrapport van Aldi Nord is onder de link www.cr-aldinord.com te vinden.

Het duurzaamheidsrapport van Aldi Süd is onder de link http://cr.aldisouthgroup.com te vinden.
Publicatiedatum: