Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl en Fairtrade werken 10 jaar samen

Partnerschap - dat verbindt Lidl en Fairtrade reeds sinds tien jaar. In 2006 begon Lidl Duitsland haar samenwerking met Fairtrade en introduceerde in juli van hetzelfde jaar als eerste Duitse levensmiddelhandelaar met 'Fairglobe' een eigen kwaliteitsmerk voor Fairtrade gecertificeerde producten. Inmiddels kunnen de klanten in de Lidl-filialen uit een aanbod van circa 20 'Fairglobe'-producten kiezen.


Foto: 10 jaar Lidl en Fairtrade; obs/Lidl

Fairtrade-project voor koffieboeren in Bolivia
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het partnerschap tussen Lidl en Fairtrade en de invoering van 'Fairglobe' heeft Lidl samen met TransFair e.V. een project in het leven geroepen. Voor elk 'Fairglobe'-product dat tussen 18 en 23 juli in een Lidl-filiaal verkocht wordt, ontvangen Boliviaanse koffieboeren 10 cent extra. "We zijn blij dat Lidl en de Lidl-klanten deze actie mogelijk maken", aldus Dieter Overath, bestuursvoorzitter van TransFair e.V. "Daardoor helpen we 300 gecertificeerde kleine koffieboeren met verschillende maatregelen zoals scholing op het gebied van duurzame productie of bescherming tegen plantenziektes. Tevens ondersteunen we ze bij de omgang met de gevolgen van de klimaatverandering."

2016 - het Fairtrade-jaar bij Lidl
Lidl riep 2016 uit tot het 'Fairtrade-jaar', met het doel om de eerlijke handel verder te versterken en de klanten en medewerkers door middel van speciale acties nog bewuster te maken van de betekenis van eerlijke handel. In maart van dit jaar werd Lidl bovendien onderscheiden voor haar engagement op het gebied van eerlijke handel met de Fairtrade-award in de categorie 'handel'.

Sinds april kan men in de Duitse Lidl online-shop de Fairtrade-voorraadbox bestellen. Deze bevat Fairtrade-productklassiekers en is op www.lidl.de/fairtrade tegen een probeerprijs te bestellen. Het Boliviaanse koffieproject ontvangt van Lidl één euro per verkochte box. Op 13 mei volgde met de deelname aan de 'World Fairtrade Challenge' de volgende actie: Lidl Duitsland stelde op deze dag al haar medewerkers gratis koffie van het eigen merk 'Fairglobe' ter beschikking. Daarbij dronken de Lidl-medewerkers meer dan 140.000 kopjes Fairtrade-koffie tijdens hun koffiepauze.
Publicatiedatum: