Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zachtfruitteelt in Brandenburg groeit explosief

Van al het zachtfruit dat in de Duitse deelstaat Brandenburg geteeld wordt, nemen duindoornbessen het grootste areaal in beslag, gevolgd door blauwe bessen. Duindoornbessen kunnen in de deelstaat echter pas in de nazomer geoogst worden.

In Brandenburg teelt men duindoornbessen, aroniabessen, kruisbessen, frambozen, aalbessen en blauwe bessen. In 2015 produceerden 49 Brandenburgse bedrijven bessen, op een totaal oppervlak van 730 hectare. Daarmee is het areaal vergeleken bij 2014 met circa 86 hectare toegenomen. Vergeleken bij 2012 is het areaal zelfs met 257 hectare toegenomen.

In 2015 oogstte men in Brandenburg in totaal 1.727 ton bessen. Dat is 12 procent meer dan in 2014.



Omdat de vraag naar blauwe bessen wereldwijd toeneemt, is ook in Brandenburg het blauwe bessenareaal in 2015 toegenomen naar 166 hectare. Duindoornbessen namen echter nog een groter areaal in beslag, namelijk 330 hectare. Op 61 procent van het totale bessenareaal werd door twintig bedrijven biologisch geproduceerd. Het grootste bessenareaal ligt in de regio Potsdam-Mittelmark. In 2015 werden hier op 326 hectare door 14 bedrijven bessen geteeld.


Publicatiedatum: