Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Slechte kwaliteit en krappe aanvoer'

Tomaten op de bon bij McDonald's

Bij McDonald's vestigingen in het noorden en oosten van India, worden hamburgers en wraps voortaan zonder plakje tomaat geserveerd. Naar verluidt is hiertoe besloten vanwege de slechte kwaliteit van de groente. Anderen beweren echter dat de hoge tomatenprijs de oorzaak is, maar het bedrijf ontkent dit.

Bij de McDonald's restaurants worden bezoekers via affiches geïnformeerd dat het bedrijf geen tomaten bij zijn producten levert omdat deze tijdelijk niet verkrijgbaar zijn vanwege een onverwachte daling van de volumes.

De laatste paar maanden heeft de tomatenprijs in het land gepiekt. Uit de laatste gegevens blijkt dat de groenteprijs in juni 17% hoger was dan het jaar daarvoor. Ook retailprijzen vertonen een stijgende trend. Op 14 juli kostte een kilo tomaten bij online kruidenier BigBasket €0,93.

Desondanks laat de directie van McDonald's India weten het gebruik van tomaten te hebben beperkt vanwege de slechte kwaliteit en niet vanwege de hoge prijs. Bovendien geeft het bedrijf aan te werken aan een oplossing.

Volgens restaurantmedewerkers worden de tomaten momenteel niet vervangen door andere groenten. Er worden alleen sla en ui gebruikt, totdat er weer tomaten aangevoerd worden. Merkwaardig genoeg hebben McDonalds vestigingen in het zuiden en westen van India geen problemen met de slechte kwaliteit en krappe aanvoer van tomaten.
Publicatiedatum: