Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lesage Champignons introduceert bbq-concept champignons

"Voor de groentensector valt meer uit het grill-segment te halen"

Tholen - Het barbecueseizoen is weer aangebroken en de laatste jaren groeit de aandacht voor gegrilde groenten. "Het grillen van groenten wordt meer en meer gepromoot en dat is positief, want uit dat segment valt voor de hele groentensector meer te halen. We kunnen er veel kanten mee op", vertelt Michel Lesage van Lesage Champignons. Het bedrijf teelt en levert al ruim 40 jaar champignons aan retailers, groothandelaren en exporteurs.

Nieuw concept
Hij is blij dat de champignon ook een product is dat meer wordt gebruikt op de barbecue. "Natuurlijk hebben we daar zelf ook invloed op en moeten we met noviteiten op de markt komen. Zo hebben we onlangs iets nieuws geïntroduceerd. Een pakketje champignons met een marinade voor op de barbecue. Het concept loopt heel goed. Mensen zijn op zoek naar iets anders."


Het nieuwe BBQ-concept

Goede markt
Volgens Michel is de champignon een product dat normaal gezien beter loopt als het niet te warm is. "Daarom was er de afgelopen weken ook een goede vraag naar onze producten. Ze lopen vlotter weg dan normaal tijdens deze periode van het jaar. Dan is het meestal zonniger en is het aanbod van andere groenten groter. Nu liggen de prijzen van andere groenten op een hoger niveau en is de champignon relatief goedkoop. Qua prijzen verandert er in champignon trouwens niet veel. Wij hebben altijd vaste afspraken met onze afnemers."

Lesage Champignons is één van de grotere spelers op de markt van de champignonteelt in België. De productie is uitsluitend bestemd voor de versmarkt in binnen- en buitenland. Vandaag ligt die productie rond 55 ton per week. Er worden een 60-tal mensen tewerkgesteld.
 
Voor meer informatie:
Michel Lesage
Lesage Champignons nv

Kervijnstraat 79
8531 Bavikhove
Belgium
T: 0032 (0) 56 71 22 88
F: 0032 (0) 56 71 29 53
E: info@lesagechampignons.be