Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toepassing van nieuw systeem verkort doorlooptijden

Kortere productietijden voor boerenkoolchips-maker

Het Canadese bedrijf Brandneu Foods heeft de doorlooptijd van de productie van zijn boerenkool-chips verbeterd met het behulp van een nieuwe machine. Dankzij de tna intelli-flav OMS 5, die nu in Toronto door het bedrijf in gebruik is genomen, is de doorlooptijd met 75% verminderd. Hiermee wordt de totale doorlooptijd verkort van 60 dagen naar 15 dagen.

De boerenkoolchips van Brandneu zijn steeds populairder geworden, dankzij consumenten die op zoek zijn naar gezonde alternatieven voor snacks. Daarom moest het bedrijf op zoek gaan naar manieren om zijn productiecapaciteiten te verbeteren zodat aan de vraag kon worden voldaan en het het bedrijf mee kon komen in een markt die steeds fellere concurrentie kent.


"De huidige trend van gezondere snacks heeft een belangrijke invloed gehad op de voedingssector," zegt Sekhar Chakkingal van tna Noord-Amerika. "Consumenten maken zich steeds meer zorgen over het aantal vetten, suikers en zout dat ze innemen. Het gevolg hiervan is dat veel bedrijven zoals Brandneu naar innovatieve technologie zoeken, die ze helpen om de producten te creëren die aan deze vraag tegemoet komen."



Toenemende productiesnelheid 
Voor de productie van Brandneu was het noodzakelijk dat de machines flexibel genoeg waren om snel en makkelijk van smaak te wisselen. tna adviseerde daarom om een tweede trommel toe te voegen, die binnen 15 minuten in de lijn vervangen kon worden. Hierdoor kon er sneller op bestellingen worden gereageerd en werd de doorlooptijd aanzienlijk verminderd.

Brandneu zocht verder naar uitrusting voor een nieuw systeem dat de bestaande productielijn moest aanvullen. De machines moesten voor alle werknemers intuïtief en makkelijk in het gebruik zijn. Als er tijdens het productieproces telkens gewacht moet worden op iemand die in het gebruik van de machines is gespecialiseerd, zou dit van grote invloed zijn op de totale productietijd. Het tna intelli-flav OMS 5-systeem maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke touchpad, waarmee de machine makkelijk kan worden geprogrammeerd. Dit bespaart in de tijd die nodig is om het personeel te trainen in het gebruik van het systeem.

Naadloze integratie 
Brandneu wilde de ruimte op de werkvloer maximaliseren voor toekomstige uitbreidingen. tna moest daarom goed kijken naar de layout van de locatie toen de installatie van het systeem werd gepland. Brandneu was erg positief over het feit dat de tna intelli-flav OMS 5 veel minder ruimte innam dan de vorige machines. Dit droeg bij aan de flexibiliteit van de bedrijfsvloer en geeft mogelijkheden om in de toekomst meer productielijnen toe te voegen.

Klik op www.tnasolutions.com voor meer informatie.
Publicatiedatum: