Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zomerreces doet zijn intrede

Staatssecretaris Martijn van Dam luidt ‘Komkommertijd’ in

Staatssecretaris Martijn van Dam luidde vrijdagmiddag op ludieke wijze het zomerreces en de 'Komkommertijd' in door eigenhandig op het Plein in Den Haag verse komkommers, tomaten en paprika's uit te delen aan passanten.







Nu de laatste Kamerdebatten vóór het zomerreces zijn afgerond, is het tijd om de vakantieperiode en de spreekwoordelijke 'Komkommertijd' in te luiden. Hoe kan dat beter dan door letterlijk komkommers uit te delen. Samen met het Voedingscentrum, GroentenFruit Huis en telers van Kompany en Greenco deelde staatssecretaris Van Dam naast snackkomkommers, ook snacktomaten en -paprika's uit.





De Staatssecretaris gaf aan dat de komende komkommertijd voor hem geen nieuwssluwe periode wordt. Hij is op een missie om alle Nederlanders gezonder de zomer door te laten komen door ze te stimuleren met de nieuwe Schijf van Vijf in gedachte ten minste 250 gram groenten per dag te eten. Op dit moment haalt maar twee procent van de bevolking deze richtlijn. Gemiddeld eet de Nederlander nu zo'n 145 gram per persoon per dag. Meer eetmomenten per dag kunnen bijdragen aan een hogere groenteconsumptie. Denk bijvoorbeeld aan snackgroenten op de achterbank onderweg naar het 'zonnige zuiden'.





Met deze actie loopt hij vooruit op zijn plannen om in het najaar, samen met betrokken partijen uit de groenten- en fruitsector en andere maatschappelijke organisaties vanuit gezondheidszorg, horeca en NGO's, te komen tot een 'Nationaal Actieplan Groente en Fruit'. Om mensen gezonder te laten eten en snoepen! "De opkomst van snackgroenten maakt het snoepen van groenten in ieder geval leuker en makkelijker", aldus Van Dam. "Eet smakelijk!"


Videobeelden van de actie door staatssecretaris Van Dam

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer
T: +31 (0)79 3681100
E: info@groentenfruithuis.nl
Publicatiedatum: