Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
afname in volumes en export

Aardappelmarkt kijkt uit naar nieuw seizoen

Tholen - Voor de aardappelen is het koffiedik kijken wat de komende tijd gaat gebeuren. "Van de oude oogst zijn er geen grote volumes meer op de markt en de nieuwe oogst is vertraagd. Nu is het een kwestie van afwachten hoe groot de nieuwe oogst zal uitvallen door de hevige regenval. Er was een areaaluitbreiding in Europa, maar qua opbrengsten zal het mogelijk een vergelijkbaar volume zijn met vorig jaar gezien de invloed van de weersomstandigheden."

Een Belgische handelaar geeft aan dat de export is afgenomen. "Er gaan nog wel wat bestellingen richting Afrika, maar ik vrees dat het Oost-Europa verhaal een eind is afgelopen. De nieuwe oogst in verschillende landen begint op gang te komen daar en dat is te merken in de verminderde vraag."

Oogst raakt op
In Belgiƫ zelf gaat er van de oude oogst nog wel wat richting industrie. "Bij de nieuwe oogst is het drogestofgehalte nog niet voldoende hoog, dus ze gebruiken nog oude oogst. We merken dat het leger raakt, wat er wordt aangeboden op de markt zijn geen grote kwantums. Er zijn niet veel Fontane, Challenger en Markies, maar er zijn met name nog wat partijen Bintje. De nieuwe oogst in Belgiƫ wordt verwacht rond week 29. We zijn benieuwd wat de impact is van de regenval op de bewaaraardappelen. Daarnaast zullen de weersomstandigheden in juli en augustus ook zeer bepalend zijn."