Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
‘Survival in het schap – over verpakking en het etiket’

29 september: juridische getinte food seminar over verpakking en etikettering

Advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals organiseert op 29 september 2016 in Rotterdam het seminar 'Survival in het schap – over verpakking en het etiket'. Tijdens het seminar spreken advocaten en diverse experts uit de foodindustrie over de nieuwste regels en voorschriften rondom etikettering, reclame en verpakkingen.



Nederlandse, maar ook steeds vaker Europese wet- en regelgeving, zijn van grote invloed op etiketteren en het verkopen van foodproducten. Het beïnvloedt zelfs in hoeverre ondernemers effectief en succesvol een nieuw foodproduct op de markt kunnen brengen. Tijdens het seminar delen sprekers hun praktijkervaringen en de nieuwste wet- en regelgeving. Marijn van Tuijl, hoofd branchegroep Food & Health van Kneppelhout & Korthals: "In de afgelopen jaren zijn er steeds meer voorschriften en regels bijgekomen waardoor er minder op het etiket of in reclame over een product vermeld mag worden. Veel foodorganisaties worstelen met de vraag wat nog wél kan en hoe zij niet verdwaald raken in een oerwoud van regels. Dit seminar helpt foodprofessionals op weg."

Programma
De dagvoorzitter van het Food Seminar is Gert van 't Hof, bekend van NOS Studio Sport. Het evenement vindt plaats in het Rotterdamse museum Het Nieuwe Instituut. Tot de sprekers behoren onder andere Simone Pelkmans, Global Head Legal Foods Unilever. Zij zal spreken over de dagelijkse confrontaties waarmee Unilever te maken krijgt als het gaat om Europese regelgeving en rechtspraak. De CEO van Go-Tan, Bing Go, vertelt onder andere over hoe hij als ondernemer omgaat met de verhouding tussen productvoorschriften en consumentenverleiding. De advocaten van Kneppelhout & Korthals delen vanuit bestuurs- en civielrechtelijk oogpunt hun kennis over regelgeving rondom onder meer productieplanning, gezamenlijke verkoop en etikettering. Uiteraard wordt ook de Europees rechtelijke invalshoek niet vergeten. Tot slot is er een Q&A met alle sprekers.

Datum: Donderdag 29 september 2016
Tijd: 14:00 tot 17:30 met aansluitend een borrel
Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
Toegang: Gratis
Aanmelden: Via deze link.
Publicatiedatum: