Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: duidelijkheid op voedingsetiket

"In een verpakking 'Leipziger Allerlei' moet het aspergeaandeel even groot zijn als op de verpakking staat afgebeeld. Een 'Geflügelwurst' moet ook hoofdzakelijk uit gevogelte bestaan en niet uit varkensvlees: wat op de verpakking staat moet er ook in zitten en vice versa.

Ter hervorming van de 'Deutsche Lebensmittelbuchkommission' (Duitse Levensmiddelenboekcommissie) verklaart de Duitse minister van Landbouw en Voeding Christian Schmidt: "Mijn doel is dat de realiteit in de supermarktschappen sterker overeenkomt met de verwachtingen van de consumenten."

Mijn doel is dat de aanbevelingen van de 'Deutsche Lebensmittelbuch-Kommission' zich sterker oriënteren aan de wens van de consument naar 'waarheid en duidelijkheid'. Met de hervorming zal dat lukken."

Achtergrond
Het hervormde reglement van de 'Deutsche Lebensmittelbuch-Kommission' (DLMBK) is op 1 juli 2016 van kracht geworden en de commissieleden zijn nieuw benoemd. De Berufungsperiode loopt van 1 juli 2016 tot 30 juni 2021.

Het 'Deutsche Lebensmittelbuch' is een verzameling van grondbeginselen waarin meer dan 2000 levensmiddelen en hun samenstelling beschreven worden. Zo staan er bijvoorbeeld de kenmerken van aardappelchips in, en van welk dier een 'Wiener Schnitzel' stamt.

De beschrijvingen in het DLMB worden opgesteld door de DLMBK. Zij draagt er ook zorg voor dat de beschrijvingen zo actueel gehouden worden dat ze daadwerkelijk dat weergeven was consumenten, producenten, de handel en instanties voor levensmiddelenbewaking eronder verstaan.
Publicatiedatum: