Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gezondheid van onze klanten is topprioriteit"

Recall Wonderful Pistachios

Bij een controle door het FAVV werd een te hoog gehalte aan aflatoxine B1 vastgesteld in geroosterde pistaches peper&zout 250 g uit Californië, geproduceerd in Duitsland. De Wonderful Pistachios is een product van Wonderful Brands. Aflatoxinen zijn mycotoxinen die in verschillende producten kunnen voorkomen, zoals graan, koffie, rijst, rozijnen en gedroogd fruit. Slechts consumptie van een grote hoeveelheid verontreinigde producten kan leiden tot gezondheidsproblemen. Mensen met hepatitis zijn gevoelig voor aflatoxine.



Wonderful Brands Bvba besloot, in overleg met het FAVV, deze pistachenoten terug te trekken uit de handel. "Wonderful Pistachios neemt voedselveiligheid zeer serieus, zegt Steven Clark, Vice President, Corporate Communications van the Wonderful Company. "Wij werken nauw samen met gezondheidsinstellingen en we hebben nog maar een enkele maal een product moeten terugroepen. De gezondheid van onze klanten is onze topprioriteit. Daarom hebben we in de afgelopen jaren meer dan 50 miljoen dollar geïnvesteerd in onze voedselveiligheidprogramma's en allerlei zaken die daarmee te maken hebben, zoals meerdere lab-testen.

In dit geval, aflatoxine is een natuurlijke en willekeurig voorkomende stof. Wij implementeren AF36, een niet-giftige antischimmelmiddel om de groei van andere schimmelstammen die aflatoxin producceren, te voorkomen. We gebruiken ook standaard sorteringspraktijken en FVO EU-goedgekeurde labs om gespecialiseerde aflatoxine-testen uit de voeren. Wij blijven ons inzetten om de producten van de hoogste kwaliteit te produceren en de meest gezonde en veiligste pistachenoten ter wereld te produceren!"

Beschrijving van het product :
- geroosterde pistachenoten peper & zout 250 gr
- Ten minste houdbaar tot : 31/03/2017 - Lotcode: B6055
- Verkocht vanaf 05/02/16
- Verpakt in zakken van 250 gr
- De recall betreft enkel deze verpakking – Wonderful Pistachios peper & zout 250g en enkel met deze datum.

Betrokken winkels in deze recall
Winkels van Carrefour
Winkels van Colruyt
Winkels van Makro
Winkels van Mestdagh
Als u dit product hebt gekocht, dan kan dit teruggebracht worden naar de winkel en consumenten worden terugbetaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonderful Brands info-europe@wonderfulpistachios.com of +32 (0) 2 719 04 30

Wonderful Brands Bvba

Franklin Rooseveltlaan 348
9000 Gent
Belgium
Publicatiedatum: