Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
duurzaamste bedrijventerrein van Nederland

16.000 zonnepanelen in bedrijf gesteld op ABC Westland

Vrijdag 1 juli werden 16.000 zonnepanelen in bedrijf gesteld op bedrijventerrein ABC Westland Agri & Food door gedeputeerde mevrouw Adri Bom-Lemstra van de provincie Zuid-Holland en wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland. ABC Westland mag zich nu het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland noemen en is daarmee de grootste producent van zonne-energie in Zuid-Holland.


Van links naar rechts: Gedeputeerde mevrouw Adri Bom-Lemstra van de provincie Zuid-Holland, Herwi Rijsdijk directeur van ABC Westland Beheer en wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland


Het nieuwe systeem past volledig in het duurzaamheidsbeleid van het bedrijventerrein. Op het terrein van ABC Westland Agri & Food in Poeldijk worden nieuwe bedrijfspanden al jaren gebouwd met een hoge isolatiewaarde en LED-verlichting en wordt de restwarmte vanuit de buitenlucht en koelinstallaties gebruikt voor het verwarmen van kantoren. Met de installatie van de zonnepanelen wordt ook ingespeeld op de steeds sterker wordende behoefte van de internationale supermarkten om de CO2 footprint van groenten en fruit te verlagen. Meer dan 50 groenten en fruit-gerelateerde bedrijven op ABC Westland gaan hiermee hun bedrijfspanden, kantoren en koelcellen koelen en verlichten met duurzame energie.

Klik hier voor de fotoreportage
Foto's: Gerard-Jan Vlekke Fotografie)

 

De 16.000 zonnepanelen van elk 260 Wattpiek zijn geleverd en geïnstalleerd door SolarNRG uit Poeldijk en zijn aangesloten op het lichtnet door Kuyvenhoven Electrotechniek uit 's-Gravenzande. De panelen zorgen gezamenlijk voor een totale duurzame energieopbrengst van circa 4.000.000 kWh per jaar. Hiermee wordt 40% van het totale elektraverbruik van de verhuurde bedrijfspanden duurzaam opgewekt. Dat staat gelijk aan de energiebehoefte van ruim 1.000 huishoudens. Tegelijkertijd wordt hierdoor de CO2 uitstoot verminderd met circa 2.000 ton per jaar. Het grootschalige project is economisch haalbaar vanwege de SDE+ subsidie, die ABC Westland heeft ontvangen van RVO.



Klik hier voor de fotoreportage
Foto's: Gerard-Jan Vlekke Fotografie)

Voor meer informatie
Herwi Rijsdijk
ABC Westland
h.rijsdijk@abcwestland.nl
06 – 51 61 81 30

Publicatiedatum: