Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appèl en Catering Lokaal slaan handen ineen

Ingegeven door de huidige marktontwikkelingen heeft Appèl besloten het unieke concept van Catering Lokaal te omarmen. Lokaal ondernemen staat hierin centraal. Dit betekent dat Appèl lokale ondernemers gaat inzetten in de bedrijfscatering en Catering Lokaal haar kennis, ervaring en netwerk inbrengt om de overtuiging 'Wat je van dichtbij haalt is lekkerder' onderdeel te maken van de activiteiten van Appèl. Zo wordt lunchen op het werk met verse producten van lokale ondernemers steeds meer mogelijk.



Veranderende markt
De markt van eten en drinken is volop in beweging. Zowel binnen Foodretail als Foodservice volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Economische en maatschappelijke veranderingen, technologische vernieuwingen en snel veranderend consumentengedrag spelen een belangrijke rol. Nieuwe spelers en verdienmodellen dienen zich aan en bovendien schuiven Foodretail en Foodservice steeds verder in elkaar (zo blijkt uit onderzoek van het FoodService Instituut). Daarmee is voor veel bedrijven de tijd gekomen voor veranderingen en nieuwe samenwerkingen.

Vernieuwing
Hans van Veen, algemeen directeur van familiebedrijf Appèl, die in 2014 onderwijscateraar Markies Catering overnam: "Als bedrijfscateraar doen wij het goed, maar we zien dat de markt toe is aan vernieuwing. We verwachten dan ook veel van de samenwerking met Catering Lokaal. Als relatief nieuwe eventcateraar groeit Catering Lokaal hard dankzij het vernieuwende concept waarin zij voor elk event de regio afspeuren naar de allerbeste lokale leveranciers. Toen ik daarover sprak met Alex Bontenbal, mede-eigenaar van Catering Lokaal, raakte ik overtuigd van de mogelijkheden voor onze markt. Het concept sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen die Appèl al langer inzet, namelijk zoveel mogelijk lokaal leveren."

Klassieke win-win situatie
Alex Bontenbal: "Deze samenwerking betekent overigens geen overname, fusie of participatie. Eventcatering is een andere tak van sport dan bedrijfscatering. Wij blijven ons vanuit Nieuwegein dan ook richten op landelijke eventcatering. Appèl blijft zich vanuit Den Bosch richten op de bedrijfs- en onderwijscatering. Voor de bedrijfscatering gaan we nu samen de strategie, creativiteit en implementatie vormgeven. Wij zijn ervan overtuigd dat we ons lokale concept uitstekend kunnen laten landen in de markt van bedrijfscatering. Daarnaast kunnen wij veel leren van een grote organisatie als Appèl. Een klassieke win-win situatie dus."

Lokaal talent verbinden
Met de introductie van Catering Lokaal bedrijfscatering, gaat Appèl lokaal talent scouten, begeleiden, bij elkaar brengen en verbinden in de bedrijfscatering. Middenin de samenleving dus en middenin de markt. Het resultaat: gezonde topcatering door lokale ondernemers voor bedrijven, volgens een bedrijfsfilosofie die helemaal van deze tijd is. Eerlijk, duurzaam en uitgaand van collectiviteit. Daarbij komt dat lokaal cateren naadloos aansluit bij de vraag naar duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen vanuit de markt. Maatschappelijk verantwoord, omdat Appèl samen met Catering Lokaal bedrijfscatering direct bijdraagt aan de lokale economie en zorgt dat creatieve en gepassioneerde kleine ondernemers niet verdwijnen uit het straatbeeld.
Publicatiedatum: