Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking tussen Landmarkt en Beej Benders

De formule Landmarkt en het Limburgse versconcept Beej Benders zijn een samenwerking aangegaan. De partijen gaan onder meer gezamenlijk inkopen en zullen onderling kennis delen. Als het aan de initiatiefnemers ligt wordt het begin van een nieuw platform voor versmarkten.



Beej Benders opent eind 2016 de deuren aan het Nolensplein in Venlo. Het wordt volgens supermarktondernemer Geert Benders, eigenaar van de Plus-supermarkten in Venlo en Blerick, een mengvorm van de traditionele voedingswinkel en horeca. Het assortiment bestaat straks vooral uit verse producten en vers bereide gerechten die thuis of ter plekke geconsumeerd kunnen worden. Door met name bij regionale producenten in te kopen zijn de producten volgens Benders herkenbaar, verser en vaak goedkoper dan het assortiment in supermarkten.

Landmarkt begon in 2011 met een vestiging in Amsterdam en is te typeren als een overdekte markt met karaktertrekken van een supermarkt. De initiatiefnemers van de formule wilden zoveel mogelijk producten in het assortiment die van boerderijen uit de buurt komen. In de loop der jaren is Landmarkt steeds meer producten zelf gaan maken, om zich zo te onderscheiden van concurrenten. Thijs van Banning is één van de oprichters van Landmarkt. Beej Benders en Landmarkt zijn tot een samenwerking gekomen omdat ze heel veel overeenkomsten hebben en daaruit nu de synergievoordelen willen halen.

"We geloven beiden in het concept van versmarkten, werken samen met telers als leveranciers, gaan voor transparantie in de hele keten, streven een hoog kwaliteitsniveau wat betreft het assortiment na en we geloven in een mix van retail met horeca", zegt Van Banning. "Er zijn verschillende categorieën waarbij we gezamenlijk kunnen inkopen. We gaan als Landmarkt niet ineens producten afnemen van telers uit Venlo en omgeving, maar we kunnen wel samen pinda's en noten uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten halen. De inkoop gebeurt dus niet zozeer met regionale producten, maar wel bij vis, kaas, wijn, noten en buitenlandse producten. Daarnaast gaan we profiteren van elkaars kennis."

Bron: Agriholland
Publicatiedatum: