Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge boete voor Amerikaanse supermarktketen vanwege R22-lekkage

Een R22-lekkage levert de Amerikaanse supermarktketen Trader Joe's een boete van 500.000 dollar op. Daarnaast moet de retailer 2 miljoen dollar besteden aan een lagere koudemiddeluitstoot en CO2-koeling in haar winkels. Dat schrijft Cooling Post. Het is de eerste boete om een R22-lekkage die ook eisen stelt om lekkages van HFK's te repareren en de broeikasgasuitstoot te verminderen uit de hand van EPA.

Trader Joe's onderhield registers van de koelinstallaties niet adequaat

De R22-lekkage komt doordat Trader Joe's de registers van de koelinstallaties niet tijdig onderhield en geen informatie over de naleving van het Clean Air Act verschafte, beweren het Amerikaanse ministerie van Justitie en het Enviromnmental Protection Agency (EPA).

Nieuwe winkels gebruiken niet-ozonafbrekende middelen

Onder de voorgestelde schikking stemde Trader Joe's in om het Clean Air Act beter na te leven. Ook beloofde de supermarktketen om in de komende drie jaar 2 miljoen dollar te besteden aan minder CO2-uitstoot en minder koelapparatuur in 453 winkels. Het bedrijf moet ook gebruik maken van niet-ozonafbrekende koudemiddelen in alle nieuwe winkels; ten minste 15 van deze winkels moeten koudemiddelen met een lage GWP gebruiken.

Ambities supermarkt: in 2019 een gemiddeld lekkagepercentage van 12,1%

Het corporate refrigerant compliance management system moet de keten helpen om aan de federale regels te voldoen. Deze regels betreffen ozon in de stratosfeer, lekken opsporen en lekken repareren middels een driemaandelijks lek-monitoringsprogramma. Maar Trader Joe's heeft nog een ambitie: in 2019 wil ze jaarlijks een bedrijfsbreed gemiddeld lekkagepercentage van 12,1 procent bereiken en handhaven. Dit valt ruim onder het huidige gemiddelde lek-percentage van 25 procent van de Amerikaanse supermarktsector. R22-lekkage kost Amerikaanse supermarktketen 500.000 dollar.

Bron: Koudeluchtbehandeling.nl
Publicatiedatum: