Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
China schakelt over op kasaardbeien
Aardbeien bloeien bij temperaturen tussen 22-23°C. Vollegrondsaardbeien komen traditioneel in mei op de markt. Door de ontwikkeling van de kasproductie kunnen aardbeien nu al voor het Chinese Nieuwjaar in februari beschikbaar zijn.
In feite zijn de meeste aardbeien die aan Chinese markten worden geleverd winteraardbeien. De verkoop start in december en gaat tot mei door. Als het weer warmer wordt loopt het seizoen af. Maar nu worden 'zomeraardbeien' steeds populairder in de regio's rond Hebei en Peking. Deze aardbeien worden in kassen geteeld waar de temperatuur op zo'n 22 graden wordt gehouden, wat aanzienlijk lager is dan de buitentemperatuur in deze warme zomermaanden.
De heer Wang, die zomeraardbeien teelt in Beijing: "In vergelijking met winteraardbeien is het vlees van de zomeraardbeien steviger. Dus kunnen ze gemakkelijker worden vervoerd. Ze kunnen een suikergehalte bereiken van 18 brix, met bijna geen zuurgraad." Hij zegt ook dat ze in juni in de verkoop gaan en dat de prijs hoger is dan voor winteraardbeien omdat zomeraardbeien in slechts een paar regio's worden geteeld.
Wang: "We hebben 13 hectare teeltgrond. Dit is ons tweede oogstjaar. We hebben in één seizoen rond de 350.000 kg geoogst. We verpakken de aardbeien in kisten van 400 g. Gezien de verbeteringen in teelttechnologie en uitbreiding van de teeltoppervlakte zullen we overwegen te exporteren wanneer het productievolume is gestabiliseerd. Zo kunnen nog meer mensen onze zomeraardbeien proeven."