Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaarrond Braziliaanse meloenen op Europese markt

"Dit seizoen zal anders zijn, omdat we niet zijn gestopt met onze meloenenexport naar Europa. Normaal gesproken zijn stoppen we in de maand mei, maar vanaf nu leveren we het hele jaar door aan Europa, net als op de nationale markten", vertelt Adriana Prado.



"Meestal beginnen telers iets eerder met de oogst die bestemd is voor de export voor een ​​betere houdbaarheid en minder kwaliteitsproblemen bij aankomst. Echter, als de meloenen te vroeg worden geoogst, is de smaak minder. Sinds het begin van dit jaar hebben we het oogstpunt voor de meloenenoogst veranderd, dus nu lopen de meloenen voor export en die bestemd voor de nationale markt gelijk", stelt Prado.

Adriana: "Dit konden we doen door ons bemestingssysteem, veld- en koude ketenprocedures te veranderden. Met als resultaat dat onze meloenen 45 dagen houdbaar zijn en ready-to-eat. We hadden ook onze eerste SMETA en Rain Forest audits naast de GlobalGAP, GRASP en Field to Fork certificeringen."



"We planten het hele jaar door met bijna dezelfde hoeveelheid hectare. Voor 2017 planten we dezelfde rassen als vorig jaar en de volumes blijven ook gelijk. Met betrekking tot Europa ontmoeten we bijna al onze retailer tijdens de Fruit Logistica. Samen zetten we de programma's op voor het komende Europese seizoen met aankomsten van september tot februari. De maanden daarna maken we de nodige aanpassingen om de productie te verhogen, indien nodig, om te beginnen met de levering van geprogrammeerde volumes, zodra het seizoen begint."

Volgens Prado heeft het klimaat invloed op hun activiteiten voor de komende jaren. "Het is al het vijfde jaar op rij dat de regio Ceará en Rio Grande do Norte last hebben van droogte. We moesten onze productie verminderen in Ceará, waar we meestal onze grotere volumes oogsten, omdat we niet de toestemming van de overheid kregen om onze totale oppervlakte te irrigeren."



Elk producerend land heeft meestal zijn eigen meloenenseizoen. Itaueira maakt daar gebruik van en werkt samen met Europese landen die dan niet in de oogstperiode zijn. "Spanje, Frankrijk en Italië zijn landen die een paar maanden zonder eigen productie kunnen, maar wanneer ze wel in seizoen zijn, bieden ze meloenen en watermeloenen aan met veel betere logistieke kosten logischerwijs aan hun buurlanden. Toch leveren we kwalitatief goede meloenen voor nichemarkten, dus sommige bedrijven in Europa werken het hele jaar met ons zodat ze dezelfde kwaliteit krijgen en niet telkens hoeven te switchen van leverancier." Itaueira werkt samen met zowel Coolfresh (voor Rei-meloenen) en Hillfresh (voor CEPI-meloenen) als een retailer in Nederland.

Voor meer informatie:
Adriana Prado
Itaueira
Rua João Lobo Filho 423, Fátima - Fortaleza/CE, Brazil
Fone: +55 (85) 4008.9113
e-mail: export@itaueira.com.br
www.itaueira.com.br
Publicatiedatum: