Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh roert zich steeds meer op de internationale aardappelmarkt:

De Bangladese AGF-exporteur Ahiyan Impex exporteert aardappelen naar verschillende internationale bestemmingen, waaronder Maleisië, Sri Lanka, Dubai en Bahrein en wil de export naar Rusland uitbreiden ondanks een aantal fytosanitaire problemen. Volgens directeur Jahir Udin Ahamad kan het bedrijf jaarrond aardappelen leveren omdat het oogstseizoen van november tot maart loopt en de aardappelen gekoeld opgeslagen worden.



Ondanks recente berichten dat pootaardappelen uit Bangladesh niet aan de juiste kwaliteitseisen zouden voldoen, verzekert Ahamad, zelf lid van de Tuinbouw Export Vereniging, dat de regering dit jaar trainingen heeft gegeven om producenten te helpen volgens wetenschappelijke methoden te telen. "Allereerst werd er pootgoed van het ras Diamond uit Nederland geïmporteerd. Vervolgens ontwikkelden onze onderzoekers hieruit onze eigen pootaardappelen." Ahamad vertelt dat het land inmiddels over 49 verschillende aardappelrassen beschikt. Ahiyan Impex exporteert echter voornamelijk Granola en Lady Rosetta. Dit laatstgenoemde ras is zeer geschikt om verwerkt te worden tot chips.



Volgens Ahamad bereikte de totale productie in het land vorig jaar de 10 miljoen ton. Hoewel dit volume in 2016 naar verwachting zal stijgen, zal het volume exportaardappelen (Granola en Lady Rosetta) dit jaar kleiner zijn, omdat producenten niet tevreden zijn over de opbrengsten. Zij geven dus de voorkeur aan het telen van Diamond aardappelen, die zeer bekend zijn op de lokale markt in Bangladesh.


Vanuit commercieel oogpunt verkeert Bangladesh in een zeer concurrerende positie ten opzichte van andere producerende landen, zoals Pakistan en Israël. "Wij kunnen kwaliteitsaardappelen leveren tegen de laagste prijzen met name gedurende het oogstseizoen voordat de aardappelen opgeslagen worden," vertelt Ahamad tot besluit. De exporteur geeft eveneens aan interesse te hebben om deel te nemen aan internationale beurzen zoals Potato Europe 2016, die in september in Frankrijk gehouden zal worden om zijn producten te presenteren.

Voor meer informatie:
Jahir Uddin Ahamad
Ahiyan Impex
Cell: +8801717097191 (Whatsapp, Viber)
Skype: jahir_ahiyan
Email: jahir_02@yahoo.com
www.ahiyanimpex.com
Publicatiedatum: