Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Receptuur aangepast om eetgedrag van kinderen te beïnvloeden

Nutricia verbetert AGF-voeding voor baby's en jonge kinderen

Nutricia heeft de recepturen van de babyvoedingsproducten van het merk Olvarit verbeterd. Meer dan 60 van de 80 recepten zijn aangepast aan de meest recente wetenschappelijke kennis over de invloed van eetgewoonten van jonge kinderen op de gezondheid op latere leeftijd en over het eetgedrag van kinderen. De grootste verandering betreft de herkenbaarheid van de ingrediënten. De nieuwe Olvarit komt vanaf 30 juni in de winkelschappen.

Het aanpassen van de recepten van Olvarit gebeurde mede op basis van een aantal onderzoeken over introductie van vaste voeding bij jonge kinderen. Hieruit bleek onder meer dat voor de eerste hapjes het beste kan worden begonnen met 'enkelvoudige' smaken van één groente zodat kinderen groenten leren herkennen en waarderen en makkelijker nieuwe smaken accepteren. Ook blijkt dat voor de eerste hapjes het beste kan worden begonnen met groenten in plaats van fruit om een kind van jongs af aan te laten wennen aan de meer bittere en zure smaken van groenten.

De belangrijkste aanpassingen van de nieuwe Olvarit:
  • Er wordt gefocust op pure, herkenbare smaken. In de potjes met meerdere ingrediënten is altijd één groente of fruitsoort prominent aanwezig.
  • De recepten zijn in lijn met strenge voedingsstandaarden onder meer gebaseerd op aanbevelingen van de WHO: zo bevatten de producten geen toegevoegde suikers of toegevoegd zout en bevat een maaltijd minstens 75 gram groente.
  • De grootte van de stukjes en de samenstelling aangepast aan de ontwikkelingsfase van het kindje: hoe ouder het kindje, hoe groter de stukjes en hoe gevarieerder de samenstelling.

Bron: Nutricia / Foodholland

Publicatiedatum: