Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Strijbis, Tovano:

"Goed seizoen voor Medjoul-dadels en ruwe noten"

Tholen - Het Medjoul-dadelseizoen loopt bij Tovano traditioneel bijna ten einde maar de mannen in Maasdijk hebben nog beslag weten te leggen op een laatste container die vrijdag arriveert. "Voor ons is het een goed seizoen geweest met een goede kwaliteit en een nette prijsstelling. Straks hebben we weer even pauze en dan verwachten we vanaf medio september weer de nieuwe oogst", vertelt Richard Strijbis.


Tovano on tour, derde van links Richard Strijbis

Niet alleen de afzet van de Medjoul-dadels is goed verlopen, een ander hot item zijn de ruwe noten. "Mensen worden steeds bekender met ruwe cashewnoten, pecannoten en amandelen. Ze zijn vreselijk gezond en ook nog eens een stuk vriendelijker qua prijs dan een jaar geleden. Daarbij hebben we ze jaarrond beschikbaar", vervolgt de notenhandelaar. "Zo importeren we walnoten uit Amerika, Oost-Europa en Chili. De seizoenen zijn allemaal jaarrond geworden, maar dat zie je met verse aardbeien en mango's ook."



Hoewel de zomer nog altijd een rustigere periode is en Richard dus lekker naar de camping kan, is de spreiding van het werk in de notenhandel steeds meer jaarrond geworden. "Vroeger moesten wij het tussen september en december verdienen. Tegenwoordig hebben we jaarrond werk. We hebben zelfs items die juist in de zomer extra goed lopen. Zo doen de gepelde walnoten en pijnboompitten het erg goed in de salades."


Voor meer informatie:
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01
info@tovano.nl
www.tovano.nl