Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overzicht kasgroentenmarkt België

Tomatenmarkt kruipt weer uit het dal

Tholen - Van de één op andere dag is er een verbazingwekkende switch in de tomatenmarkt. Telers kunnen weer opgelucht ademhalen. "Vanmorgen (29 juni) lag de middenprijs voor trostomaten op Veiling BelOrta rond de 80 cent per kilo terwijl dat gisteren nog 55 cent was. Ook komkommer deden het opmerkelijk goed vandaag. Voor de 400-gram werd er zo'n 60 cent gegeven", vertelt een handelaar. "Opvallend is wel dat de handel een matte indruk geeft. Ondanks dat stijgen de prijzen."

Hij denkt dat de opleving met met name te maken heeft met promoties in supermarkten. "Op BelOrta stonden er wat minder tomaten vandaag. De aanvoer bij Hoogstraten en Roeselare was ongeveer gelijk. Ook bij die veilingen was sprake van een mooie prijsstijging. De tomaat is weer uit het dal gekropen."



Hoge paprikaprijzen
"Ook paprika's doen het goed. Ze zijn al een tijdje duur. Het aanbod blijft vrij klein in vergelijking met vorig jaar. Groen ligt het hoogst: rond de 2,80. Voor rood wordt ongeveer 2,10 gegeven en geel is het goedkoopst. Deze draait om en nabij de 1,90. Dit zijn globale middenprijzen."

Meer aanvoer bloemkool
Als het gaat om bloemkool is de aanvoer weer toegenomen. "We hebben prijzen van 2,30 gezien, maar dat is ondertussen weer gezakt naar 90 cent. De aanvoer bij BelOrta lag twee weken geleden nog rond de 500 tot 1000 kisten per dag en dat is gestegen naar 7000. De prijsdaling was dus te verwachten."

Aubergines en courgettes
De prijzen voor aubergines blijven hangen rond de euro. Courgettes liggen tussen de 15 en 20 cent en dat is een behoorlijke prijs voor de zomer. De regenval had natuurlijk een invloed op de vollegrondsteelt. Dus die aanvoer is gedaald."