Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse AGF-exporteur Finkum opent kantoor in Nederland

FINKUM Europe heeft een kantoor geopend in Amsterdam. Het Turkse bedrijf is gericht op de import en export binnen de Nederlandse AGF-sector. De belangrijkste bestemmingen voor het bedrijf zijn Centraal-Europa en Scandinavië.

Volgens commercieel directeur Cem Varnatopu is Nederland door het moederbedrijf in Turkije uitgekozen vanwege het feit dat Nederland een knooppunt vormt voor de im- en export van AGF binnen de wereldmarkt.

Cem heeft een bachelorgraad als industrieel ingenieur en heeft daarnaast al ruim 20 jaar ervaring in AGF. Toen hij ging samenwerken met de oprichter van FINKUM in Turkije, werd de basis gelegd voor FINKUM Europe.




Het hoofdkwartier van FINKUM is gevestigd in Antalya in Turkijke. De onderneming is in 2003 opgezet. Het bedrijf exporteert onder andere kersen, zwarte vijgen, Sultana-druiven, granaatappelen, abrikozen, perziken en tomaten. De exportbestemmingen zijn Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Jaarlijks wordt gemiddeld zo'n 15.000 ton geëxporteerd, waarvan 1.500 ton uit zwarte vijgen bestaat.



FINKUM heeft vier grote faciliteiten in Turkije. De faciliteit in Antalya is toegespitst op groenten, in Bursa op zwarte vijgen, in Aydin op zowel walnoten als zwarte vijgen en in Manisa op druiven. De producten worden ingekocht via lokale telers, waar contracten mee zijn afgesloten. In de faciliteiten worden deze producten verpakt en vervolgens geëxporteerd. Het bedrijf heeft dankzij een groot netwerk aan telers en het eigen team voor kwaliteitscontrole gedurende het hele seizoen een aanbod aan AGF dat van hoge kwaliteit is.

Ondanks het feit dat de kersenproductie van Turkije dit jaar wordt geraamd op een stuk lager volume dan dat van voorgaande jaren, heeft FINKUM Europe goede hoop op het vergroten van zijn marktaandeel.



Volgens Cem is FINKUM Europe van plan om op 20 juli te beginnen met de druivenexport. Het belangrijkste product qua druiven is de Sultana-variëteit, dat in de eerste week van augustus zal worden geëxporteerd. De export van zwarte vijgen begint in de tweede week van juli. Dit jaar zal ook het zwarte vijgen-merk van FINKUM, "Royal Fruit", worden geëxporteerd naar niet alleen Centraal-Europa en Scandinavië, maar ook naar het Midden-Oosten en het Verre Oosten. FINKUM verwacht in de komende twee jaar met het nieuwe kantoor zijn export te vergroten van 15.000 ton naar 20.000 ton. 



Voor meer informatie:
Gokhan Akcin
Finkum Europe bv
Keteldiep 15
8321 WH Urk
Tel. 0683927578 & 0657075737 
info@finkumeuropa.com
www.finkumeuropa.com
Publicatiedatum: