Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse avocado-export is vertraagd

Klimaatverandering blijft negatief van invloed op het Peruaanse citrus- en avocadoseizoen. Zoals bekend kan het oogstproces van deze vruchten door zelfs motregen worden beïnvloed. "De regen van de afgelopen dagen zorgde deze week voor een annulering van twintig containers naar Europa en de Verenigde Staten, bestaande uit mandarijnen en avocado's. Elke vorm van neerslag onderbreekt de oogst en is rechtstreeks van invloed op het schema van de export, als het volume voor het verpakkingsproces wordt verminderd", bevestigt Marianela Rodríguez van CPF.



Er zijn (nog) geen substantiële verliezen, maar het is onzeker wanneer de oogst kan worden hervat. De vertraging van de export kan een belangrijke invloed op de ontwikkeling van de markt hebben. "Zodra de regen stopt, kunnen we opnieuw beginnen met oogsten. De vrucht gaat niet verloren, maar de export blijft vertraagd. Toch houden we vertrouwen dat de balns zich zal herstellen op verschillende markten. Er zijn tekenen die wijzen op een verbetering van prijzen en contractuele voorwaarden", vervolgt Rodríguez.

"De vooruitzichten voor de maanden juli en augustus zijn veelbelovend als gevolg van de overgang naar de 'Flor Loca' van Mexico, die de markt opent voor avocado's uit Peru en Californië op de Amerikaanse en Europese markten", concludeert de woordvoerder van CPF.

Voor meer informatie:
Marianela Rodríguez
Consorcio de Productores de Fruta S.A. (CPF)
T: +51.1.475.9999 Ext.115
E: mrodriguez@cpf.com.pe
www.cpf.com.pe
Publicatiedatum: