Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citrusraming Zuid-Afrika: meer easypeelers, minder Navels

De ramingen voor het Zuid-Afrikaanse citrusseizoen zijn bijgesteld. Volgens de laatste prognose zullen de volumes easypeelers toenemen met 0,2 miljoen dozen. De raming voor Navel sinaasappelen daarentegen is met 2,6 miljoen naar beneden bijgesteld, blijkt uit cijfers van de Citrus Growers' Association, CGA.

De hogere verwachtingen voor easypeelers zijn te danken aan het feit dat de geraamde afzet van satsuma's met 100.000 dozen overschreden werd. De afzet van clementines zal de eerdere ramingen naar verwachting nog verder overschrijden. Het volume van 3 miljoen dozen ligt namelijk al boven de geraamde hoeveelheid van 2,7 miljoen. Men verwacht een marginale daling ten opzichte van de eerdere prognose voor mandarijnen.



Klik hier/ here voor een vergroting

De export van easypeelers van het Zuidelijk halfrond naar het Verre Oosten, de EU (met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk) en Noord-Amerika is toegenomen. De export naar Rusland en het Verenigd Koninkrijk daalde en de export naar het Midden-Oosten bleef stabiel. De stijgende export naar het Verre Oosten en de EU wordt aangedreven door de toegenomen volumes uit Zuid-Afrika. De stijging in de Verenigde Staten wordt veroorzaakt door de grotere aanvoer vanuit Chili.

Volgens CGA-manager, John Edmonds, zijn de Argentijnse exportvolumes naar Rusland aanzienlijk gedaald. De dalende export naar het Verenigd Koninkrijk kan toegeschreven worden aan de kleinere aanvoer uit Zuid-Afrika. Dit beeld kan veranderen zodra het mandarijnenseizoen aanbreekt.






Grote volumes vroege Navels misleidend
Uit de laatste regionale prognoses blijkt dat het Navelseizoen eerder ten einde zal komen, nadat er vroeg en snel is verpakt. Het uiteindelijke exportvolume wordt geraamd op 22,5 miljoen dozen, 2,6 miljoen, ofwel 10,5%, lager dan aanvankelijk verwacht werd, en 8% onder dan het totale volume in 2015.
Publicatiedatum: