Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
opgehaald door Brabants Asperge Genootschap

1600 euro voor stichting Hart op Weg

Het Brabants Asperge Genootschap heeft het aspergeseizoen 2016 officieel afgesloten met de "Houdoe Asperge" viering en een cheque overhandigd aan de Stichting "Hart op Weg". Het Brabants Asperge Genootschap promoot al ruim 20 jaar de Brabantse blanke asperge. Ieder jaar wordt een charitatieve instelling onder de aandacht gebracht. Dit jaar richt het genootschap zich op stichting Hart op Weg
 
Jaarlijks verzorgt het BAG een gesponsord asperge-benefietdiner voor de bewoners van een Brabants verpleeg- of verzorgingstehuis, waarvan het BAG vindt dat dit een maatschappelijk "vergeten" groep is. Bij veel van deze instellingen is door bezuinigingen een eigen keukenvoorziening weggesaneerd en krijgen bewoners vaak geregenereerde diepvriesmaaltijden of maaltijden afkomstig uit centrale keukens. Een mooi, maar ook gevoelig product als Brabantse asperges is dan ook iets wat zelden, maar eerder nooit op het menu voorkomt voor deze toch asperge minnende bevolkingsgroep. Ook dit jaar hebben zij dit 3-gangendiner op vrijdag 13 mei verzorgd. Ditmaal voor de bewoners en van woon- zorgcentrum Odendael te St. Oedenrode, en dit jaar maar liefst voor wel 180 personen. Voor deelname aan deze asperge-avond werd aan bewoners en familieleden een kleine bijdrage gevraagd. De gehele opbrengst van deze avond; het mooie bedrag van 1.600 euro, werd door het BAG gedoneerd aan de Stichting 'Hart op Weg'.

Tijdens het diner ter afsluiting van het aspergeseizoen 2016 bij Best Western Hotel de Korenbeurs te Made is deze cheque officieel overhandigd door BAG-voorzitter Chris Dekkers en Ingrid Gevers van Woon- zorginstelling Odendael, St. Oedenrode aan Joost Boumeester van stichting 'Hart op Weg'.
 

V.l.n.r.: Wil van Bruchem, Ingrid Gevers, Chris Dekkers en Joost Boumeester

Doelstelling van de stichting "Hart op Weg" is het realiseren van een medisch begeleide vakantie voor mensen met een aangeboren hartafwijking.
Voor meer info zie : www.brabantseasperge.nl
 
Voor meer informatie:
Wil van Bruchem
Brabants Asperge Genootschap
E: pr@brabantseasperge.nl
M: +31 (0)6 2076 6806
T: +31 (0)73 8512042

Stichting Hart op Weg
Kalverekker 16
5531 DS Bladel
T: +31 (0)497 712037
E: info@stichtinghartopweg.nl
Publicatiedatum: