Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ad Goes: "Stoppen doen we zeker niet"

Goes Handling Centre vanmorgen door brandweer vrijgegeven

Tholen - Pas vanmorgen werd het Goes Handling Centre in De Meern door de brandweer vrijgegeven. "Gisteravond is er een grote shovel met een knipschaar gekomen om bij de brandhaarden te komen. Er was nog leeg fust aan het smeulen waardoor er kans was op instortingsgevaar, daarom mochten we het pand steeds nog niet in", vertelt Ad Goes.

Men is inmiddels druk de schade aan het inventariseren. "Handling Center 2, waar ik in 1991 begonnen ben met werken, is compleet verloren gegaan, inclusief het fruit in de opslag. We zullen opnieuw moeten bekijken wat we met deze ruimte gaan doen, maar waarschijnlijk zal het gebouw plat gaan en ruimte maken voor nieuwbouw. Ik ben nog veel te jong om te stoppen. We hebben een paar dagen nodig om ons te herpakken, maar daarna zetten we onze schouders eronder en gaan we verder. Stoppen doen we in elk geval niet", klinkt Ad strijdlustig.


Klik hier voor de reportage van RTV Utrecht

Handling Centre 1 is compleet onbeschadigd en daar wordt nu ook gewoon in doorgewerkt. In het derde Handling Centre is er wel rook- en waterschade, die nu onderzocht wordt. Gelukkig zijn de cellen dichtgebleven en is het fruit hier op temperatuur gebleven. We zijn nu één voor één de branddeuren aan het open maken, maar het is overal bluswater. De schade loopt in de miljoenen, alleen het pand heeft al een waarde 10 miljoen euro en dan komt de hele inventaris er nog bij." Gelukkig zijn we goed verzekerd, nu moet alle schade goed in kaart worden gebracht."

Ook het verwerkingsproces zal even tijd kosten. "Je staat erbij en ziet een klein vlammetje uit het dak komen, dan denk je eerst dat het nog wel goed komt, maar het is ongelofelijk wat de gevolgen zijn. Zelfs staal brandt als het heet genoeg is. Dan zie je in een paar uur je levenswerk in vlammen opgaan."