Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse avocado's voor Disneyland Shanghai

Sinds de opening van Disneyland Shanghai in juni zijn er onder het Disney merk grote volumes Peruaanse Hass avocado's naar China geëxporteerd. De Peruaanse avocado's kwamen op de markt dankzij Camposol en Intercorp. De verkoop van het fruit wordt verzorgd door een importeur in Shanghai. Het nieuwe Disney themapark opende in week 24 zijn deuren. De avocado's zullen in het park verkocht worden, evenals in de betere supermarkten, zoals Super City, Ole en RT Mart. Ook zullen de Disney avocado's verkrijgbaar zijn bij groentespeciaalzaken en online shops.




Vanaf 2015 mogen Hass avocado's naar China geëxporteerd worden. De export ging in april van dit jaar van start.Tot op heden werden er zo'n 50 containers geëxporteerd en het exportseizoen loopt nog door tot juli. Hoewel de afzet het grootst is in steden zoals Shanghai, Guangzhou en Beijing, bestaat er ook in landinwaarts gelegen steden een toenemende vraag naar avocado's.

In China laat de afzet van avocado's een sterke groei zien. De laatste twee jaar steeg de afzet met maar liefst 160%. In 2015 bedroeg het totale importvolume avocado's 15.000 ton, grotendeels afkomstig uit Mexico.

Peru gaat de concurrentie op deze kansrijke markt aan en vertrouwt hierbij op zijn vier sterke punten: ervaren exporteurs, producten van de hoogste kwaliteit, een gunstige aanvoerperiode en voordelige invoertarieven vanwege het vrijhandelsverdrag met China. De Chinese markt biedt volop mogelijkheden voor Peruaanse avocado's omdat steeds meer consumenten voor gezonde producten kiezen.


Voor meer informatie:
Francesca Carnesella 
Camposol
Tel: +51-1- 634 41 00
Publicatiedatum: