Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Ghana worden meer zoete aardappelen geteeld

Dit seizoen heeft de meerderheid van de telers in het Oegandese Nabdam besloten om op grote schaal zoete aardappelen met oranje vruchtvlees te telen. De telers uit verschillende gemeenschappen maakten hun voornemens bekend tijdens een forum voor belanghebbenden, georganiseerd door een organisatie die zich bezighoudt met alternatieven voor de plattelandsontwikkeling (PARDA). Het thema van de bijeenkomst was 'De productie, consumptie, verwerking en marketing van oranje zoete aardappelen, voor een verbeterde voedselveiligheid voor huishoudens'.

PARDA is een non-gouvernementele organisatie die actief is in verschillende plattelandsgebieden in Noord-Ghana, op het gebied van de intensivering en de voedselveiligheid van de gemeenschapslandbouw. Het wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkeling in Canada. PARDA heeft daardoor in 2015 de capaciteit van telers wat betreft opslagtechnologie kunnen vergroten, wat leidde tot een productietoename.

Telers gaven tijdens het forum aan dat ze, in tegenstelling tot vorig seizoen (toen ze te maken hadden met oogstverliezen), de gewassen nu na de oogst voor zes maanden konden bewaren dankzij de nieuwe technologie. Hierdoor kunnen ze betere markten vinden voor hun producten.

PARDA-raadslid Joseph Ayinbilla vertelde dat het doel van het project is om de productie, consumptie en inkomens van 250 huishoudens te verbeteren, middels de beschikbaarheid van oranje zoete aardappelen en het gebruik van moderne middelen voor de bewaring en verwerking in het district Nabdam.

Tot de doelstellingen van het project behoren: de toename van de aardappelproductie van de 250 huishoudens (van zes tot vijftien ton per hectare), het verlagen van bewaringsverliezen en het verhogen van de inkomens van 300 vrouwen die in de verwerking, verpakking en marketing actief zijn.
Publicatiedatum: