Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterke groei Canadese champignonsteelt

Er worden meer champignons geteeld, geoogst en afgezet in Canada, waarbij telers uit Ontario voorop lopen. Statistische gegevens laten zien dat 61% van de champignons die in 2015 in het land werden afgezet afkomstig waren uit Ontario en 29% uit de provincie Brits Colombia.

Champignontelers melden een stijging van 3% in het areaal dat nu bestaat uit 437 hectare. Ook een stijging in de afzet werd gezien met 11% naar 378 miljoen euro. Tussen 2011 en 2015 steeg de afzet van verse champignons in Canada met 35% en de prijzen met 59 %.

Een heel andere verhaal geldt voor verwerkte champignons waar een daling in de afzet was in 2015. Terwijl de telers een afzet haalden van 8.800 ton aan verwerkte champignons met een waarde van 15 miljoen euro in 2014, daalden deze cijfers naar 2.847 ton en 6 miljoen euro in 2015.
Publicatiedatum: