Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Siciliaanse watermeloenen en gele Canary-meloenen

Vraag naar meloenen in Spanje, Frankrijk en Nederland



"We werken veel met watermeloenen uit Sicilië en dan vooral uit Marsala. Ze zijn bestemd voor Spanje, Frankrijk en Nederland. Het fruit weegt tussen de 12 en 22 kilo en smaakt uitstekend. 85% van de watermeloenen op de Spaanse markt is afkomstig van Latina, waar ze in kassen worden geteeld en de kleur niet optimaal is. In Marsala worden ze geteeld in open velden en zijn ze daarom aantrekkelijker," aldus Gaetano Cinturrino van Cinturrino Fruit Management.



Daarnaast worden Siciliaanse gele Canary-meloenen geëxporteerd naar Nederland. "We exporteren ook witte uien uit Agrigento naar Parijs."



Vraag in Italië
Gaetano zegt dat er sinds kort op de Italiaanse markt vraag is naar kersen, citroenen en Saturn- en Percoca-perziken. 



"Voor zover ik zie is er een schaarste aan grote Percoca- en Saturn-perziken. We kopen Spaanse Percoca's voor €1,30 per kilo. Ook neemt de vraag naar Spaanse en Griekse kersen toe wegens het gebrek aan volume uit Apulia."



"Verder is er een schaarste aan citroenen, vooral van de Verdello-variëteit. De Spaanse Verna en de Turkse Eureka worden nu naar Sicilië geëxporteerd." 



Links: Turkse Eureka-citroenen. Links: Spaanse Verna-citroenen.

Italië en Malta vragen naar veel Pink Lady-appelen, die vooral uit Chili afkomstig zijn en grote abrikozen vanuit Spanje. "We sturen ook Tunesische Moscata-pompoenen naar Italië en Frankrijk."



Vraag in Spanje

In Spanje is momenteel veel vraag naar Italiaanse producten als watermeloenen, venkel, gele Canary-meloenen en paprika. Het Spaanse seizoen voor venkel is beëindigd en de Spaanse watermeloenenteelt is van lagere organoleptische kwaliteit. Ook is er wat problemen met de levering van het fruit vanuit Marokko. In Almeria is het seizoen voor zowel paprika's als gele Canary-meloenen afgelopen, terwijl de producten uit Murcia worden verkocht voor €1,40 tot 1,60 per kilo.

Spanje importeert venkel uit Italië en Duitsland. In de periode van september tot juni is dit afkomstig van Calabria en Apulia, terwijl het product uit Avezzano beschikbaar is tussen juni en laat in augustus.

"Twee weken geleden kwamen er hier twee vrachtwagens met paprika's uit Sicilië aan. Er is hier niet veel van beschikbaar op de markt op dit moment, omdat het Siciliaanse seizoen wordt afgerond en dat van Napels pas net begonnen is. De prijzen zijn gestegen tot €1,20."
Publicatiedatum: