Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tom Gemels, Fresh Express:

"Door staking profileert België zich zwak en onstabiel"

Tholen - Vandaag, 24 juni, is er weer een nationale staking in België. De socialistische vakbonden uiten hun ongenoegen over de besparingen en het regeringsbeleid. Ze hebben een 24-uurs staking aangekondigd van donderdag 23 juni 22u tot vrijdag 24 juni 22u. Vooral bij het openbaar vervoer is veel overlast. In Vlaanderen is het spoorverkeer 'verstoord'. In het zuiden van het land 'zwaar verstoord'.

Veel luchtlijnen geannuleerd
Ook op de vliegvelden zijn stakingen en grote verstoringen. Tom Gemels van Fresh Express, logistiek dienstverlener voor luchtvracht-perishables in Brussel geeft aan dat er weer veel luchtlijnen worden geannuleerd. "De vluchten die normaal gezien naar Luik of Brussel gaan, wijken nu uit naar andere bestemmingen zoals Maastricht, Amsterdam of Frankrijk. Ook Quatar vliegt naar Amsterdam in plaats van Luik. Het personeel van Brucargo blijft thuis vandaag en de toegang naar de cargo worden door de vakbond geblokkeerd. Enkel speciale transporten zijn toegelaten." Het financieel verlies voor Fresh Express schat Tom Gemels rond de 2000 euro.

Gevaar voor België

Bedrijven zijn het beu dat de vakbonden in België hun brood afnemen. "Allereerst hebben veel bedrijven hierdoor een financieel verlies. Daarnaast profileert België zich naar Europa toe als een zwak onstabiel land. België is verzuurd en de politiek moet dringend actie ondernemen. Door het herhaaldelijk staken is de kans groot dat grote luchtlijnen op zoek gaan naar alternatieve luchthavens buiten België. Het gevaar is dat hierdoor veel jobs kunnen verloren gaan."

Blokkades haven Antwerpen weer opgeheven
Als het aan de socialistische vakbond ACOD ligt, blijven vandaag ook alle sluizen dicht. "De havens moeten plat. We mikken op economische schade", zo klonk het. Annik Dirkx Communicatieverantwoordelijke geeft aan dat de invloed bij de haven van Antwerpen beperkt is en momenteel alles weer loopt. "Deze ochtend waren er blokkades, zodat er geen ingaand verkeer in de haven konden, maar ondertussen zijn deze opgeheven door de politie."

BNFW: Business as usual
Bij navraag bij BNFW in Antwerpen (divisie Sea-invest) is er geen enkele hinder met betrekking tot hun operaties. "Wij zijn net aan een schip begonnen dat deze ochtend is aangekomen. De haven werkt zo goed als anders en de havenarbeiders werken normaal, business as usual. Vooral het openbaar vervoer is getroffen maar dat heeft voor ons geen repercussies. Wat het voor de rest van de haven betekent, daar heb ik geen duidelijk zicht op", aldus Johan Claes.