Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek Universiteit van East-Anglia

Cosmetische en medicinale gels uit aardappelafval

Dankzij een onderzoek van de Universiteit van East-Anglia, kan afval van aardappelen kan mogelijk als grondstof dienen voor medische gels en huidcrèmes.

De universiteit zal als eerste nieuwe producten voor de farmaceutische, cosmetische en levensmiddelen industrie ontwikkelen.

Dankzij een toelage van €3,6 miljoen van onder meer het Engineering and Physical Sciences Research Council en het UK IB Catalyst Programme, zal het onderzoeksteam van de universiteit zo'n €1 miljoen ontvangen voor de uitvoering van dit vierjarige project.

Het project combineert wetenschap en technologie op een doelgerichte manier, waardoor het een multi-disciplinair onderzoeksteam nodig heeft dat praktische oplossingen kan ontwikkelen die afgestemd zijn op de eisen van de industrie.

Het team onderzoekt hoe enzymen toegepast kunnen worden om gels op zetmeelbasis te ontwikkelen, waarbij nano-vezels gebruikt worden. Jesus Angulo, van de Universiteit van East-Anglia vertelt dat dit goed nieuws is voor de aardappelsector omdat aardappelafval binnenkort op een zinvolle manier gebruikt kan worden.
 
"Cellulose is een duurzaam en multi-functioneel natuurlijk materiaal. Zetmeel is een natuurlijk polymeer dat in overvloed aanwezig is in bijvoorbeeld aardappelen en rijst. Dit project stelt ons in staat werkzame hydrogels te vervaardigen uit deze goedkope grondstoffen, waarbij we hoogwaardige producten uit afval kunnen produceren."
Publicatiedatum: