Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Engelse aardbeienvolumes voldoen aan vraag

Op 24 mei ging het Britse aardbeienseizoen van start. De aardbeienproductie wordt dit jaar geraamd op 74.000 ton, 11% meer dan vorig seizoen en in overeenstemming met de groeiende vraag binnen deze categorie.

Aardbeien horen bij het Britse zomerseizoen en zijn verreweg het meest verkochte zachtfruit in het Verenigd Koninkrijk. De aardbeiensector levert een belangrijke bijdrage aan het succes van de gehele zachtfruitsector. De afzet van aardbeien bedraagt alleen al €735,8 miljoen en heeft daarmee een aandeel van 51% in de totale afzet van zachtfruit, die dit jaar een recordomzet van €1,4 miljard bereikte.

De afzet van zachtfruit vertegenwoordigt momenteel 21% van de totale fruitverkoop in het Verenigd Koninkrijk. De zachtfruitcategorie mag zich de grootste categorie op de vers fruit markt noemen. De consumptie van zachtfruit is de laatste tien jaar met 132% gestegen, de totale fruitconsumptie nam in deze periode met 49% toe.

Volgens British Summer Fruits zijn er vier redenen aan te wijzen voor deze groei:

  • Grote vraag vanwege de alom bekende gezonde eigenschappen van zachtfruit als 'superfood'
  • Een zachtfruitareaal dat groter is dan ooit tevoren
  • De ontwikkeling van nieuwe rassen
  • Toepassing van innovatieve teeltmethoden waardoor het Britse seizoen verlengd is
De 'smoothie' trend heeft eveneens bijgedragen aan de groeiende vraag naar vers zachtfruit. Retailer John Lewis beweert in 2015 iedere 4 minuten een 'Nutribullet' blender verkocht te hebben.

British Summer Fruits-voorzitter, Laurence Olins, legt uit dat zachtfruit voorheen als luxe artikel werd beschouwd, maar inmiddels onderdeel uitmaakt van de alledaagse voeding.

"De verkoopcijfers laten een sterke en groeiende zachtfruitcategorie zien waarbij het aanbod voldoet aan de stijgende vraag. De zachtfruitsector zal blijven uitbreiden, en nu het nieuwe seizoen van start gaat, kan de consument weer uitkijken naar kwaliteitsfruit van Britse bodem."

In mei van dit jaar, registreerde de meteorologische dienst de hoogste temperaturen sinds 2012, maar inmiddels zijn de omstandigheden veranderd, en zorgen de koele nachten er voor dat het fruit langzaam rijpt, waardoor de smaak beter wordt. Dit jaar kunnen consumenten dus rekenen op zoete en sappige aardbeien.
Publicatiedatum: