Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse fruitexport naar China start september

Het bezoek dat de Chinese president, Xi Jinping onlangs aan Polen bracht, heeft voor het Poolse bedrijf Appolonia onmiddellijk vruchten afgeworpen. Het bedrijf tekende namelijk, daags na het bezoek van het staatshoofd, al twee contracten met Chinese retailers voor het leveren van 40.000 ton appelen per jaar.

Vanaf september kan de vrije handel met China van start gaan. Vicepresident Przemyslaw Bladek heeft verteld dat de certificering van telers, pakhuizen en koelruimtes eerst nog in orde gemaakt dient te worden.


Terwijl een aantal landen al 7 tot 8 jaar tracht toegang te krijgen tot de Chinese markt, geeft Bladek aan dat dit proces in Polen slechts 4 jaar heeft geduurd. Volgens Bladek komt dit omdat de handel voor beide partijen veel voordelen biedt, zoals de aanleg van wegen en de export van vlees en AGF. "We zijn zeer verheugd over onze contracten met deze twee vooraanstaande Chinese bedrijven. In tegenstelling tot overige Aziatische landen, zoals Vietnam, zijn zij niet alleen geïnteresseerd in éénkleurige rassen maar ook in appelen met een kleuring van 30% tot 40%. Hoewel er ook goedkopere appelen op de markt zijn, bieden de Poolse appelen de Chinese consument iets anders dan wat zij gewend zijn. "Onze appelen zijn nieuw voor de consument, ze smaken totaal anders en zien er ook anders uit. We denken dat dit ons een voorsprong op de markt zal geven."

Om de sector te leren kennen, nam Appolonia deel aan alle recente vakbeurzen in China. Een delegatie uit China zal een bezoek aan Polen brengen om kennis te maken met de appelen en met eigen ogen te zien welke kwaliteitscriteria er gehanteerd worden.

Voor meer informatie:
Przemyslaw BladekAppoloniaTel: +48 605 330 433
Email: przemyslaw.bladek@appolonia.pl
www.appolonia.pl

Publicatiedatum: