Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrits Fruit doet mee aan actie voor T-shirt reclame bij voetbalploeg

"België en Nederland moeten één front vormen voor de peer"

Tholen - Er is al veel geschreven over de Russische boycot en de acties die er tegen worden ondernomen. Nederland en België hebben exact hetzelfde doel, maar voeren de promoties niet gezamenlijk uit. "Waarom doen we dit afzonderlijk? Laten we eens wakker worden en samen één front vormen voor de peer. We leveren beide aan Rusland en telen hetzelfde product. Dit moeten we toch samen kunnen!", aldus Sven Roosen van fruitteeltbedrijf Gerrits Fruit.

Niet bij de pakken neerzitten

De teler geeft aan dat ze in hun streek een actiegroep hebben en dat ze graag in gesprek zouden gaan met Nederlandse telers en exporteur om er samen de schouders onder te zetten. Sven merkt dat de stemming bij velen negatief is. "Natuurlijk, het is ondertussen wel duidelijk dat we een zeer moeilijk jaar tegemoet gaan. Maar laten we niet bij de pakken neer gaan zitten en toch de positieve kanten gaan zoeken. We moeten er alles aan doen om de peer te promoten!"

Reclame bij nationale voetbalploeg
Om op een positieve manier aandacht te geven aan hardfruit, schreef Gerrits Fruit zich onlangs in voor een speciale actie van de Belgische bank BNP Paribas Fortis. Bedrijven kunnen dan een jaar lang reclame winnen op de T-shirts van de nationale voetbalploeg. "Hier hebben zich nog veel meer bedrijven voor ingeschreven. Ons doel is in eerste instantie niet winnen, maar ons fruit 'in the picture' te zetten." Lachend: "Natuurlijk is het dan ook leuk als onze naam erbij staat."

Klik hier om op Gerrits Fruit te stemmen



Banken leven mee

Een heel positieve verandering in de afgelopen jaren vindt Sven de kijk van banken op de fruitteeltsector. "Enkele jaren geleden stonden ze nogal kritisch tegenover investeringen in onze sector, maar er wordt nu anders tegenaan gekeken. Men weet dat wij het moeilijk hebben en ze willen ons echt ondersteunen. Dat wordt ontzettend gewaardeerd door de telers."

Voor meer informatie:
Gerrits Fruit
Hasseltsesteenweg 131
3720 Kortessem
+32 11 37 60 17
+32 11 37 60 17
info@gerritsfruit.com
www.gerritsfruit.com