Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische consument krijgt er 4 appelrassen bij

De Australische appelproducent Montague gaat vier nieuwe appelrassen leveren aan Australische supermarkten. Het gaat om de volgende soorten: de Smitten, Eve, Envy en Ambrosia. 
  1. De Smitten is een combinatie van de Gala, Braeburn, Falstaff en Fiesta. Hij rijpt begin februari en is daarmee een van de vroegste appelen van het seizoen. Volgens Montague heeft de appel stevig vruchtvlees die hem beter bestand maakt tegen beschadigingen. De Smitten zal vanaf februari 2017 in geselecteerde vestigingen van Coles verkrijgbaar zijn.
  2. De appel genaamd Eve is een lid van de Braeburn-familie en blijft wit na te zijn gesneden. De appel wordt geteeld in Batlow in New South Wales en in de Huonvallei in Tasmanië. Hij zal door het hele land verkrijgbaar zijn bij supermarktketen Coles.
  3. Het ras Envy is een kruising tussen de Braeburn en Royal Gala. Hij is al populair in Azië en behoudt ook zijn witte vruchtvlees na te zijn gesneden. De appel wordt voornamelijk geteeld in Tasmanië, Batlow en Stanthorpe. Van mei tot september zal de Envy beschikbaar zijn bij geselecteerde Woolworths supermarkten. 
  4. De Ambrosia is een zoet en aromatisch ras, dat oorspronkelijk werd ontdekt in Canada. Sindsdien heeft hij aan populariteit gewonnen in landen over de hele wereld. De eerste commerciële aanplantingen zullen in de winter van dit jaar worden gedaan. Leveranciers moeten nog worden overtuigd, maar Montague raamt dat de vier rassen tegen 2020 in totaal 12,6 miljoen kilogram appelen zullen hebben geproduceerd.
Montague is een Australische producent en distributeur van appelen en peren. Het is de exclusieve distributeur van Jazz-appelen; een ras dat het tien jaar geleden begon te planten. Het bedrijf heeft onlangs ook aangekondigd dat het een nieuwe toerisme- en productievestiging in Narree Warren North (Victoria) gaat openen. Bij de faciliteit zal een experimentele boomgaard aangelegd worden en zal de appelproductie aan bezoekers worden gedemonstreerd. Er wordt een extra omzet van 33 miljoen euro per jaar verwacht, van de fruitverkoop, de toegenomen exportkansen en de toeristische omzet van het centrum.
Publicatiedatum: