Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Walderveen in voorbereiding export Marokkaans citrus naar China

"Ons doel is om minder bekende fruitsoorten uit minder voor de hand liggende gebieden naar China te importeren. Avocado's uit Chili zijn bijvoorbeeld een bekend importproduct op de Chinese markt. In plaats daarvan willen we ons focussen op Chileense mandarijnen. We zijn een partnerschap aangegaan het Nederlandse import- en exportbedrijf Van Walderveen. Ik was twee weken terug nog in Nederland om de directie van Van Walderveen te ontmoeten. Samen werken we aan de voorbereidingen voor de export van Marokkaanse sinaasappelen en mandarijnen naar China. Het Chinese citrusseizoen is bijna afgelopen, terwijl de Marokkaanse oogst in september voor handen zal zijn," legt Keith Zhao van Chengdu BeeDen Trading uit.



"Onze Nederlandse partner is verantwoordelijk voor de inkoop van het product, terwijl wij gaan over de import en omzet op de Chinese markt. In China is fruit uit Marokko nog nieuw en wordt het als exotisch gezien. Vorige maand kwam de koning van Marokko als hoofd van een officiële handelsdelegatie naar China. Tijdens dit bezoek werd een handelsovereenkomst tussen de twee landen ondertekend. Voordat deze ontwikkelingen plaats vonden waren we al in gesprek met Marokkaanse citrustelers. We hadden een aantal proefmonsters uit Marokko gekregen, waarmee we erachter kwamen dat onze klanten erg geïnteresseerd waren in deze producten. We zijn een van de eerste Chinese bedrijven die importeren vanuit Marokko."


Het team van Chengdu BeeDen Trading op zakenreis naar Nederland

"Ons bedrijf is gevestigd in Chengdu in het zuidwesten van China. We zijn verbonden met alle belangrijke groothandelaren van China, met inbegrip van Beijing en Chengdu. We werken ook samen met een aantal lokale groothandelaren in het zuiden. We importeren niet direct naar Chengdu, omdat de kosten hiervoor te hoog zijn. In plaats daarvan werken we met de haven van Tianjin. De transportkosten van Tianjin naar Chengdu zijn te vergelijken met de kosten van Guangzhou naar Chengdu, met als voordeel dat Tianjin zich dichter bij Beijing bevindt."


Marokkaanse citrus van het Faras-merk
 
Marokkaanse sinaasappelen, Peruaanse mandarijnen
"Tussen juni en september is er weinig aanbod aan binnenlands citrus op de Chinese markt. Wij willen dit gat vullen met citrus uit Peru en Marokko. Het aanbod aan mandarijnen uit Marokko liep dit seizoen vroeg af, wat de reden is waarom we ze nu importeren vanuit Peru. Als de proefladingen uit deze landen aankomen, worden ze eerst onderzocht door de Chinese inspectiedienst. Zodra de ladingen hier doorheen gekomen zijn, kunnen we beginnen met het importeren van bulkladingen. De producten mogen al op de Chinese markt worden geplaatst, dus zijn dit slechts de laatste formaliteiten."



"Eind september zal de nieuwe Marokkaanse oogst beschikbaar zijn. De oorspronkelijke transporttijden van Marokko naar China kwamen neer op 35 dagen of langer. We hebben echter een manier gevonden om dit te beperken tot slechts 27 dagen."

"Onze importproducten hebben een aantal voordelen ten opzichte van Chinese en andere geïmporteerde citrusvariëteiten. Ten eerste leveren we een merkproduct. Ten tweede hebben we een voordeel qua prijs ten opzichte van Australische, Zuid-Afrikaanse of Spaanse citrus. Ten slotte hebben we een breed assortimenten aan maten waaruit kan worden gekozen. We besloten om voor de Chinese markt met vier verschillende maten te werken. Onze telers selecteert zorgvuldig op maat en kwaliteit, voordat het onze kant op wordt gestuurd. Ook kijken we naar de mogelijkheid voor import van Marokkaanse sinaasappelsap. We werken daarvoor nog aan het officiële protocol, omdat dit product nog nooit eerder is geïmporteerd. Het sap wordt door onze eigen citrustelers gemaakt."



Keith Zhao
Chengdu BeeDen Trading
Email: keith_beeden@foxmail.com
Chengdu, Gaoxin Dis.of Sichuan Provence, Global Centre W3-8-1-720, China
Tel:+86 1860 0814 085 / 028-65279182
Publicatiedatum: