Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongaars meloenenseizoen verlengd

Volgens een rapport van de Hongaarse AGF-bond en FruitVeB, bedraagt het Hongaarse watermeloenenareaal dit jaar 5.600 hectare, een toename van zo'n 5% tot 6% ten opzichte van 2015.

De lage nachttemperaturen in april hebben de groei van de planten vertraagd, maar als het weer vanaf nu meewerkt, zal de productie van watermeloenen in Hongarije dit jaar mogelijk 230.000 tot 240.000 ton bereiken, zo'n 25.000 tot 30.000 ton meer dan vorig jaar. Vanaf 4 juli, zullen de eerste grote volumes op de markt komen. Teler Bekes County, die verantwoordelijk is voor twee derde van de totale productie in het land, zal als eerste gaan oogsten. 

Het seizoen zal dit jaar naar verwachting langer duren, en doorgaan tot het einde van augustus. Half juli zullen de eerste volumes geëxporteerd worden, voornamelijk naar Duitsland, Tsjechië en Polen, waar een volume van 70.000 tot 90.000 afgezet zal worden.

Telers zijn optimistisch over de samenwerking met retailketens, die in deze tijd graag fruit inkopen bij lokale producenten. De afgelopen jaren, hebben Hongaarse telers geïnvesteerd in nieuwe technologieën en nieuwe rassen geïntroduceerd om de consument de beste kwaliteit watermeloenen te kunnen leveren.
Publicatiedatum: